Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε από την Σύμπραξη Φορέων Χανίων η εξόφληση των ωφελουμένων και η ουσιαστική λήξη του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Η Σύμπραξη Φορέων Χανίων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας προσέλαβε 613 άτομα, τα οποία και τοποθετήθηκαν στους συμπράττοντες φορείς (Σωματείο ΑΜΕΑ ν. Χανίων, Ανουσάκειο Θεραπευτήριο, Δήμος Αποκορώνου, Δήμος Γαύδου, Δήμος Κισάμου, Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Πλατανιά, Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, Κοινωφελής Επιχείρηση Σελίνου, Δήμος Σφακίων και Δήμος Χανίων).

Η επιλογή των ατόμων έγινε με κριτήρια και διαδικασίες που ελέγχονταν από το ΑΣΕΠ, και με ιδιαίτερη επιμονή στους ελέγχους καθώς κύριο μέλημα των μελών της ήταν να εξασφαλιστεί απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής των ωφελουμένων αλλά και τις διαδικασίες συνολικά του προγράμματος.

Το έργο που παράχθηκε ήταν πολύτιμο αφού και οι συμπράττοντες φορείς αξιοποίησαν το προσωπικό αυτό με γόνιμο τρόπο.

Η εμπειρία από την υλοποίηση του παραπάνω έργου στο ν. Χανίων αποδεικνύει την ικανότητα των τοπικών φορέων να διαχειρίζονται και να υλοποιούν με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα σύνθετα προγράμματα επωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Για αυτούς τους λόγους το διοικητικό συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους της Σύμπραξης (Περιβολάκης Αλέξανδρος – Διευθυντής, Δρακάκης Ηρακλής – Στέλεχος, Σπυριδάκη Ελένη – Στέλεχος), τα μέλη της Σύμπραξης (Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Χανίων, Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων, Αγροτικός Σύλλογος Βουκολιών «Μαρίνος Αντύπας»), το Επιμελητήριο Χανίων, τους συμπράττοντες φορείς, την υπεύθυνη για την παρακολούθηση και διαχείριση της Πράξης κ. Τσέργα Παρασκευή και την Υπόλογο της Πράξης κ. Ρέβελα Αργυρώ με τους οποίους και τις οποίες συνεργαστήκαμε, για την επιτυχή ολοκλήρωση του δύσκολου αυτού έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook