Την πρωτιά στον παγκρήτιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου στο Ρέθυμνο κατέκτησαν μαθητές από το Ηράκλειο με τη φιλοδοξία να κατακτήσουν ακομα και την Ολυμπιάδα ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Η ομάδα Minoites αποτελούμενη από τους Άππελε Μάρτιν, Βαρδουλάκη Δημήτρη και Καμπιτάκη Ιωάννη, μαθητές του τομέα πληροφορικής του 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου , υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και τομεάρχη πληροφορικής, οικονομίας και διοίκησης κ. Σταματουλάκη Μιχάλη, θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2013, στην Αθήνα, και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία θα φιλοξενηθεί για το 2013 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Με την συμμετοχή τους οι μαθητές έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, ανταλλάσσουν εμπειρίες, ιδέες και τεχνογνωσία. Γίνονται δημιουργικοί, διατυπώνουν πρωτότυπες ιδέες, αναπτύσσουν δεξιότητες προγραμματισμού και κατασκευής μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, μάθησης και διασκέδασης.

Τα παιδιά καταχειροκρότησαν και ζητωκραύγασαν όλες τις προσπάθειες των ρομπότ στις πίστες και έτσι δικαιώθηκε και η πρόθεση των διοργανωτών για μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι ομάδες που απέσπασαν τα βραβεία του Διαγωνισμού είναι οι ακόλουθες:

Κατηγορία Λυκείου: Minoites 1o ΣΕΚ Ηρακλείου
Κατηγορία Γυμνασίου: ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ Γυμνάσιο Κοξαρέ Ρεθύμνου
Κατηγορία Δημοτικού: Τα ρομποτάκια 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας

\"\"

Τιμητική διάκριση εξαιρετικού χρόνου Robodancers 2 Γενικό Λύκειο Σητείας
Τιμητική διάκριση συμμετοχής Τα…Σαΐνια 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ που ανέλαβαν την δωρεάν μεταφορά των νικητήριων ομάδων για την συμμετοχή τους στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα λάβει χώρα το Σαββάτο 22 Ιουνίου στην Αθήνα.

\"\"

Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, το Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστήμων (Ε.Δ.Θ.Ε.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης (W.R.O.™ Hellas).

Παρόντες στον διαγωνισμό ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας & Δ/θμιας εκπαίδευσης κ. Α. Κλινάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής κ. Α. Χουρδάκης και ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Π. Μιχαηλίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook