Σε νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, παραπέμπεται το θέμα της ΕΡΤ, καθώς και το συνολικότερο ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης συνεργασίας, όπως τόνισαν -μετά τη διάρκειας τρεισήμισι ωρών συνάντηση της Τετάρτης- ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Πριν από τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συμμετείχε την τελευταία ώρα και ο υπουργός Οικονομίας.

Δηλώσεις Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πρώτος τη νέα συνάντηση που θα γίνει ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς αύριο στις 8:30 το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ουσιαστικά τις θέσεις του για την ΕΡΤ λέγοντας οτι πρέπει να λειτουργήσουν ξανά και οι τρεις συχνότητες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επαναδιαπραγμάτευση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών αρχηγών αναφέροντας ότι ο ελληνικός λαός στην μεγάλη του πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές αλλά μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, αποτελεσματική και με προοδευτικό πρόσημο.

Πρέπει, όπως είπε, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις αφορούν στην επαναθεμελίωση με δίκαιο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο της ύπαρξης της κυβέρνησης.

Ας σημειωθεί ότι από το λεξιλόγιο του κ.Βενιζέλου απουσίαζε η λέξη ΕΡΤ, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη μιας κοινής λύσης στην οποία θα καταλήξουν αύριο τα κόμματα.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου


Φ. Κουβέλης

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, με κανονικό πρόγραμμα από όλες τις συχνότητες», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της ραδιοτηλεόρασης αλλά και αυτά της λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης. Η αποψινή συνεδρίαση ήταν διαδικασία επίπονη. Για εμάς προέχει το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί λόγω κρίσης. Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ είναι διαρκώς παρούσα».

Δείτε το βίντεο από το MEGA

video από enikos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook