Συνεδριάζει πιθανότατα την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ προκειμένου να εξετάσει στο σύνολό της την υπόθεση με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Την Ιωάννας Μάνδρου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Επιτροπή θα συγκληθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Κ. Μενουδάκου και στην οποία θα λάβουν μέρος λόγω της σοβαρότητας του θέματος πέντε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Η σύγκληση της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε αναγκαία μετά το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί από τις αντιφατικές ερμηνείες, που γίνονται από πολιτικούς και νομικούς στην απόφαση Μενουδάκου για προσωρινό άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υπό τους όρους που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος του ΣτΕ που διέψευσε αργά χθες το βράδυ «διευκρινήσεις» της απόφασής που του αποδόθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ στον ίδιο ή σε μέλη του δικαστηρίου, αναμένεται να εκδώσει σήμερα και δεύτερη διάψευση.

Η απόφαση της Επιτροπής αναστολών που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί πιθανότατα την προσεχή Τρίτη, καθώς μεσολαβεί η αργία του Αγίου Πνεύματος.


kathimerini.gr