Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Ματάλων από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2013 στα Μάταλα με ενημερωτικό περίπτερο που ευγενικά παραχωρεί δωρεάν ο Δήμος Φαιστού, μέλος του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών των δήμων-μελών του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» που προβλέπει το πρόγραμμα LIFE+ «Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» που υλοποιεί το Π.Κ.-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού, ο οποίος μέσω του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων» στηρίζει τους σκοπούς του έργου και συμμετέχει σε δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών του, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων και των συνεπειών του στη βιοποικιλότητα, την άγρια πανίδα και τη δημόσια υγεία.

Στο ενημερωτικό περίπτερο τα στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και οι συνεργάτες του προγράμματος θα ενημερώνουν τους επισκέπτες και φίλους του Φεστιβάλ τόσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τις δραστηριότητες του ΜΦΙΚ, τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που αυτό υλοποιεί όσο και για τη φύση, το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα της Κρήτης. Προγραμματίζεται επίσης να πραγματοποιηθούν επίσης προβολές διαφανειών και βίντεο από δράσεις του ΜΦΙΚ, μετά τις 8 το βράδυ.

Οι ώρες επίσκεψης των περιπτέρων θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ταυτόχρονα με το πολύ πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Δήμος Φαιστού.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πόπη Μπαξεβάνη, Συντονίστρια Δράσεων Ενημέρωσης LIFE IAP, 2810 393281
Μίνα Τρικάλη, Γραμματεία ΜΦΙΚ, 2810 393280

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook