Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν χθες ο Αναπληρωτής Εμπορικός Σύμβουλος της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Ismail Tulukcu, και η Ειδική Εμπειρογνώμων, κα Ufuk Saracoglu. Σκοπός της πρώτης αυτής επίσκεψης, όπως ανέφεραν οι Τούρκοι εκπρόσωποι, είναι η καταγραφή και η συλλογή γενικών πληροφοριών και η λήψη συμβουλών από την μεριά της Αντιπεριφέρειας όσον αφορά στη δυνατότητα εύρεσης εμπορικών ευκαιριών στην Κρήτη, όπου θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν Τούρκοι επιχειρηματίες με προοπτική μελλοντικές εμπορικές ανταλλαγές που θα ενισχύσουν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών μας.

Οι Τούρκοι εμπορικοί εκπρόσωποι ανέφεραν τους τομείς της επεξεργασίας του δέρματος και τη βιομηχανία του υφάσματος ως πιθανές επενδύσεις στην Κρήτη. Ο κ. Βουλγαράκης επικρότησε την ιδέα αυτή, και πρότεινε συναλλαγές και στον πρωτογενή τομέα, με την ανταλλαγή ειδικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται αποκλειστικά στις δυο περιοχές.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε επίσης στην ανάγκη προσέγγισης επιχειρηματιών και από τις δύο πλευρές, ώστε να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν μεταξύ τους συμφωνίες, πάντα κάτω από την ομπρέλα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων, και με την στήριξη της Αντιπεριφέρειας, δράση που φέρει άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε επίσης, ότι στα πλαίσια εμπορικών ανταλλαγών και διοργάνωσης εκθέσεων δύναται να εισάγονται και πολιτιστικά στοιχεία μέσα από τα οποία αναδεικνύονται οι κοινές συνισταμένες των δύο λαών.

Επίσης τόνισε τη δυνατότητα συμφωνίας με της Τουρκικές αερογραμμές για άμεσες πτήσεις στην Κρήτη οι οποίες θα ευνοήσουν και τις εμπορικές συναλλαγές, τονίζοντας ότι η Παλιά Πόλη των Χανίων μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης Τούρκων τουριστών αφού αποτελεί ίσως τη μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει διατηρήσει το πολιτιστικό οθωμανικό στοιχείο ανέπαφο.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης κάλεσε τους Τούρκους εκπροσώπους να επισκεφτούν την πόλη μας στα πλαίσια των διακοπών τους, και τους προσέφερε βιβλία και υλικό προβολής των Χανίων.