Διεκόπη αργά χθες το βράδυ και μέσα σε έντονο συγκινησιακό περιβάλλον, η πολύκροτη δίκη για το θάνατο της εγκύου στο Βενιζέλιο, ύστερα από την ολοκλήρωση των απολογιών των 9 κατηγορουμένων, στις οποίες δεν έλειπαν τα \”μαχαιρώματα\” και οι αλληλοκατηγορίες για την ευθύνη ως προς το τραγικό περιστατικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 το απόγευμα με την πρόταση του Εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και κατηγορίας και την έκδοση της απόφασης που θα ρίξει αυλαία στην υποθεση.



Οι απολογίες των κατηγορουμένων




Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν οι απολογίες των 9 κατηγορουμένων,επτά γιατρών και δύο μαίων.

Ο τότε διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, ο οποίος είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι τη μοιραία νύχτα της 27ης Απριλίου, βρίσκονταν στο Νοσοκομείο για εφημερία όμως για λόγους υγείας, καθώς υπέφερε από αυχενικό, αναγκάστηκε να φύγει και να μεταβεί στο σπίτι του στο Βενεράτο, αφού πρώτα είχε ζητήσει από τη γιατρό σε εφημερία ετοιμότητας να τον καλύψει.
 

Στις 3 περίπου μετά τα μεσάνυχτα είχε την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με το Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε από ειδικευόμενο γιατρό για ένα άλλο περιστατικό ενώ για την άτυχη Μαρία Βουλγαρίδη πληροφορήθηκε ότι οι εξετάσεις της ήταν καλές.

Στη συνέχεια της απολογίας του σημείωσε ότι στα τόσα χρόνια καριέρας, και με 5000 τοκετούς, δεν του έχει ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό και ότι πάντα ήταν συνεπής στα καθήκοντά του.


Ο σύζυγος της γιατρού σε εφημερία ετοιμότητας περιέγραψε με διαφορετικό τρόπο τον τότε Διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής, επιστρέφοντάς το \”μπαλάκι\” της ευθύνης, που νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, είχε ρίξει προς το μέρος της γιατρού.

Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο Διεθυντής τις περισσότερες εφημερίες τις έκανε από το σπίτι του και μάλιστα οι συνάδελφοί του στο Νοσοκομείο ανέφεραν συχνά ότι δεν ήταν συνεργάσιμος ενώ είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γιατρών που δεν τολμουσαν να τον ενοχλήσουν όταν δηθεν εφημέρευε.

Να σημειωθεί ότι ο ειδικευόμενος γιατρός που είχε επικοινωνήσει με τον βασικό κατηγορούμενο στις 3 τα ξημερώματα ανέφερε στην απολογία του οτι στην περίπτωση της άτυχης Βουλγαρίδη, ακολουθησαν τα προβλεπόμενα με βάση τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που έδειχναν καλές.


Η κατάθεση φωτιά του Ιατροδικαστή

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής \’\’ο θάνατος οφείλεται σε αιμορραγική καταπληξία, συνεπεία ρήξης της μήτρας.

Η πλήρης ρήξη και η απότομη έξοδος του κυήματος επήλθαν πρακτικά ταυτόχρονα, με άμεσο κλινικό επακόλουθο την πτώση σε σοκ και το θάνατο της μητέρας της εντός ελαχίστων λεπτών\” ενώ αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στους ιατρούς, ιδιαίτερα για το γεγονός της απουσίας από εφημερία.

Νωρίτερα συγγενείς ξέσπασαν αποκαλώντας τους κατηγορούμενους φονιάδες, μετά από αναφορές συνηγόρου υπεράσπισης.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της αδερφής της Μ. Βουλγαρίδη «λίγο πριν φύγει, φώναζε τόσο που την άκουγε όλο το νοσοκομείο. Μας είπε \’\’βοηθήστε με θα πεθάνω\’\’…».

Στο εδώλιο έχουν καθίσει επτά γιατροί και δύο μαίες, για το θάνατο της 33χρονης γυναίκας και του αγοριού που δε γέννησε ποτέ.

Η Μ.Βουλγαρίδη ήταν στον 8ο μήνα της κύησης όταν μετέβη στο Βενιζέλειο με φρικτούς πόνους.

Εκεί όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα δεν υπήρχε ειδικευμένος μαιευτήρας-γυναικολόγος, αλλά μόνο ειδικευόμενος. Ενώ εκτός από τους δύο γιατρούς απουσίαζε και ο ακτινολόγος.

Η γυναίκα πέθανε δύο ώρες μετά την εισαγωγή της αβοήθητη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook