Στην διάψευση άρθρων που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες προχώρησε η εταιρεία που επενδύει στην έκταση της Μονής Τοπλού με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα:

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα τα οποία συνδέουν την εταιρεία μας με «σκάνδαλο» και κάνουν λόγο για «επενδύσεις στον αέρα» που δήθεν «προωθούνται πονηρά» ενώ κρίθηκαν «αρνητικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Τα δημοσιεύματα αυτά είναι βλαπτικά για την εικόνα της εταιρείας μας και παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους με αναληθείς πληροφορίες, χωρίς προηγούμενη δημοσιογραφική έρευνα, κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αναφερόμαστε ειδικότερα στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΠΑΤΡΙΣ, φύλλα της 13.04.2011 και 14.04.2011, προς τις οποίες αποστείλαμε και σχετική επιστολή.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε τα εξής:

1) Η εταιρεία μας είναι Αγγλική εταιρεία εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά ΑΙΜ, που ανήκει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, λειτουργεί υπό την επίβλεψή του και υπόκειται στους αυστηρούς κανόνες λειτουργίας του, που εγγυώνται διαφάνεια και νομιμότητα.
2) Η θυγατρική μας εταιρεία Loyalward Ltd. σχεδίασε τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση ξένων κεφαλαίων που προγραμματιζόταν στην Ελλάδα ύψους 1,2 δισ. Ευρώ. Οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο αυτό ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας για λόγους αναγόμενους στο χωροταξικό σχεδιασμό που ίσχυε κατά την περίοδο εκείνη (Φεβρουάριος 2007). Με άλλα λόγια, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά στην προτεινόμενη μορφή επένδυσης σε δεδομένη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή της ΒΑ Κρήτης.
3) Σε απόλυτη συμβατότητα με το νόμο, τις υφιστάμενες χωροταξικές κατευθύνσεις και υπό το φως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Εταιρεία μας έχει δεχθεί πλήθος προτάσεων, εγγράφων και μη, για τη μορφή που μπορεί να έχει η επένδυση, την οποία έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει. Καμία από τις προτάσεις αυτές δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί καμία αίτηση υπαγωγής συγκεκριμένου έργου στις διατάξεις του Ν. 3894/2010 για τις στρατηγικές επενδύσεις. Είναι απορίας άξιον πώς πληροφορούμαστε από τις εφημερίδες τη μορφή αλλά και το όνομα του νέου έργου!!!

Διευκρινίζουμε και πάλι: κάθε δημοσίευμα που αναφέρει ή υπονοεί ότι «προωθείται σχέδιο για το οποίο η ελληνική δικαιοσύνη έχει εκφραστεί αρνητικά» είναι αναληθές και δημοσιεύεται με μόνο στόχο να μας προξενήσει σημαντική ζημία. Κάθε δημοσίευμα που αναφέρει στοιχεία συγκεκριμένου έργου και συγκεκριμένης μελέτης δεν βασίζεται σε έγγραφα ή μελέτες δικές μας ή επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας μας.

4) Τέλος, όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό ζήτημα της έκτασης της Μονής Τοπλού, τονίζουμε ότι η επιχειρηματική μας απόφαση για την υλοποίηση διεθνούς τουριστικής επενδύσεως στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή που ανήκε στη Μονή Τοπλού, βασίστηκε σε ιδιοκτησία με τίτλους κτήσεως μεταγεγραμμένους ήδη από το έτος 1927. Βασίζεται επίσης σε αμετάκλητες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, τις οποίες η εταιρεία μας σέβεται ως αξιόπιστες, ισχυρές και αδιαμφισβήτητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook