"Με καταλήψεις στο Δημαρχείο Χανίων, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και των γραφείων των Βουλευτών" κλιμακώνονται από την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων των Χανίων, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Γιάννης Ντερμανάκης.

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε ότι "θα πρέπει να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στα Χανιά ο κος Αρναουτάκης, διότι λειτουργεί σαν τοποτηρητής της ομάδας του Ηρακλείου".

Τέλος ο κος Ντερμανάκης επεσήμανε ότι "οι δράσεις θα είναι συλλογικές και στα πλαίσια της νομιμότητας".

Δηλώσεις Τ.Βάμβουκα για το Εφετείο

"Θεωρούμε ότι οι δικηγόροι των Χανίων που έχουν αφεθεί μόνοι χωρίς ουσιαστική συμπαράσταση από την πολιτική ηγεσία και τους φορείς των Χανίων, έχουν δίκιο και το θέμα δεν είναι συντεχνιακό όπως προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάσουν.

Η Παράταξή μας εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση νέου Εφετείου με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Η διάσπαση του εφετείου Κρήτης ,θα έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση αντί της αναβάθμισής του και δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην ορθή απονομή δικαιοσύνης, ενώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που προχώρησε σε συνενώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και συνεχίζει με συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών".

Ευρεία σύσκεψη

Τέλος το ενδεχόμενο να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για το θέμα του Εφετείου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εξετάζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απ.Βουλγαράκης με την συμμετοχή όλων των βουλευτών, των εκλεγμένων Δημάρχων και των εμπλεκομένων φορέων.