Ο γάλλος μόδιστρος Ζαν-Λουί Σερέ απεβίωσε σήμερα το πρωί στο Παρίσι σε ηλικία 78 ετών από τις συνέπειες μιας μακράς ασθένειας, έγινε γνωστό από έναν από τους οικείους του.

Η Τζάκι Κένεντι και η ηθοποιός Μισέλ Μοργκάν ήταν μεταξύ των πελατών του γάλλου μόδιστρου.

Ο Ζαν-Λουί Σερέ ήταν "εδώ και δέκα μήνες στο νοσοκομείο", δήλωσε ο Γκιγιόμ Φεζάς, ο οποίος εργαζόταν για τον μόδιστρο "εδώ και 14 χρόνια". Απεβίωσε σε μια κλινική του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού.

Ο Ζαν-Λουί Σερέ γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1935 και είχε αρχικά παρακολουθήσει το Κονσερβατουάρ για να γίνει επαγγελματίας χορευτής, αλλά ένα ατύχημα τον εμπόδισε να κάνει καριέρα στο χορό.

Το 1956, αφού πήρε δίπλωμα μοδιστρικής, έκανε το ντεμπούτο του στον οίκο του Κριστιάν Ντιόρ, όπου έμαθε την τεχνική της υψηλής ραπτικής. Μετά το θάνατο του Ντιόρ, εργάσθηκε με τον Ιβ Σεν-Λοράν. Το 1962 άρχισε να παρουσιάζει δημιουργίες με το δικό του όνομα. Το 1971 περιελήφθη στους δημιουργούς της "υψηλής ραπτικής" και άνοιξε την μπουτίκ του στη λεωφόρο Μοντέν, το ναό του παριζιάνικου σικ.

Έπειτα από χρόνια επιτυχίας, ο Ζαν-Λουί Σερέ παύθηκε το 1992 από τους μετόχους της εταιρείας του. Η ίδια η εταιρεία του εξαφανίσθηκε το 2008.

skai.gr