Πολύ κοντά στην αγιοποίησή του βρίσκεται ο εκλιπών πάπας Ιωάννης Παύλος Β\’ καθώς η επιτροπή των θεολόγων στο Βατικανό ενέκριναν θαύμα που αποδίδεται στη δική του διαμεσολάβαση αίροντας έτσι το βασικότερο εμπόδιο.

Ο κανονισμός της Καθολικής Εκκλησίας επιτάσσει ως βασική προϋπόθεση για γίνει κάποιος άγιος να του αποδοθούν δύο θαύματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την επιτροπή των θεολόγων, ο Ιωάννης Παύλος Β\’ βρίσκεται πίσω από την «απροσδόκητη θεραπεία» μιας γυναίκας από την Κόστα Ρίκα, η οποία θεραπεύτηκε από μια σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, όταν η οικογένειά της άρχισε να προσεύχεται στη μνήμη του εκλιπόντος πάπα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρώτο θαύμα του Ιωάννη Παύλου ήτην η θεραπεία μιας Γαλλίδας μοναχής.

Πλέον η υπόθεση αναμένεται να πάει σε μια επιτροπή καρδιναλίων καθώς και στη συνέχεια στον Πάπα Φρανγκίσκο.

Η αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου είναι πιθανό να γίνει το προσεχές φθινόπωρο ώστε να συμπέσει με την 35η επέτειο από την εκλογή του, δήλωσε στο AP ανώνυμη πηγή από το Βατικανό, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διαδικασία αγιοποίησης του πολωνικής καταγωγής πάπα ξεκίνησε με γοργούς ρυθμούς με τη συγκατάθεση του παραιτηθέντος πάπα Βενέδικτου 16ου ο οποίος επέτρεψε την διεξαγωγή έρευνας για τη ζωή και το έργο του λίγες εβδομάδες μετά το θάνατό του το 2005. Ο Ιωάννης Παύλος οσιοποιήθηκε το 2011.


ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook