Ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός των Παλαιστινιακών Εδαφών, Ράμι Χαμντάλα, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος πίσω από την παραίτηση, ούτε έχει γίνει γνωστό εάν ο Μ.Αμπάς την έκανε δεκτή.

Κυβερνητική πηγή είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Χαμντάλα προέβη στην κίνηση αυτή λόγω μιας «διένεξης για τις εξουσίες του».

Η κυβέρνηση του Χαμντάλα αποτελείται στην μεγάλη πλειονότητά της από μέλη της Φάταχ του Αμπάς. Πολιτικοί αναλυτές είχαν αμφισβητήσει εξαρχής το εάν και κατά πόσον είχε περιθώρια ελιγμών.
Ο Ράμι Χαμντάλα ορκίστηκε πρωθυπουργός στις 6 Ιουνίου. Ο προκάτοχός του Σαλάμ Φαγιάντ, ένας οικονομολόγος με σπουδές στις ΗΠΑ, παραιτήθηκε τον Απρίλιο έπειτα από έξι χρόνια στην εξουσία που σημαδεύτηκαν από οικονομικές προκλήσεις και αντιπαλότητες με πολιτικούς της Φατάχ.

Το υπουργικό συμβούλιο είχε προλάβει να συναντηθεί μία μόλις φορά την προηγόυμενη εβδομάδα.

Ο Χαμντάλα θεωρείται ανεξάρτητος, είναι πρόεδρος του Πανεπιστημίου Αλ Νατζάχ της Ναμπλούς και γενικός γραμματέας της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Μετά τον σύντομο εμφύλιο πόλεμο που είχε ξεσπάσει το 2007 ανάμεσα στην υποστηριζόμενη από την δύση Φατάχ και την ισλαμιστική Χαμάς οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν κοινοβούλιο, ούτε έχουν διεξάγει εθνικές εκλογές.

in.gr/Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook