Άλλαξε τη ζωή των θετών γονιών του και τώρα έκαναν και εκείνοι το ίδιο για τον μικρό Grayson

Όλα τα μωρά, έχουν ανάγκη από τη μητέρα και τον πατέρα τους, όμως, όταν ο μικρός Grayson γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του και κατέληξε σε ορφανοτροφείο. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό ατυχές γεγονός στη ζωή του, καθώς γεννήθηκε με μια γενετική ανωμαλία που οδηγεί στην απώλεια του κοχλιακού νεύρου, το οποίο μεταφέρει σήματα από τα αυτιά στον εγκέφαλό, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του από βρέφος.

Η τύχη, όμως, του «χαμογέλασε» όταν ένα ζευγάρι, ο Len και η Nicole Clamp, αγνοώντας το πρόβλημα υγείας του, τον υιοθέτησαν και τον αγάπησαν σα να είναι φυσικό τους παιδί, παρέχοντάς του τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας αληθινής οικογένειας.

Μόλις ένα μήνα πριν, μάλιστα, ο μικρός Grayson υποβλήθηκε σε μια ειδική εγχείρηση αποκατάστασης της ακοής, μετέχοντας σε μια δοκιμαστική έρευνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο UNC στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ έγινε το πρώτο παιδί που έλαβε εμφύτευμα στελεχιαίων ακουστικών στον κόσμο. Όλα πήγαν καλά και έτσι, το τρίχρονο αγοράκι άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή των γονιών του, οι οποίοι του χάρισαν ένα αληθινό σπίτι και ένα καλύτερο μέλλον.

«Ποτέ δεν έχω δει ξανά τέτοιο ύφος», είπε ο πατέρας του, περιγράφοντας την έκπληξη του γιου του για το γεγονός ότι τέθηκε σε λειτουργία η «χαμένη» του αίσθηση.

«Με κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια και καταλάβαινα την έκπληξή του που άκουγε τη φωνή μου για πρώτη φορά», πρόσθεσε ο περήφανος πατέρας.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς ακούει. Εάν ακούει όλα όσα ακούμε εμείς ή μερικά από αυτά», είπε, από την άλλη η μητέρα του. «Ο εγκέφαλός του προσπαθεί να οργανωθεί στην λήψη και κατανόηση του ήχου», πρόσθεσε και σημείωσε: «Του αρέσει ο ήχος. Απολαμβάνει το ερέθισμα αυτό. Είναι περίεργος και σίγουρα το διασκεδάζει».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, με την πάροδο του χρόνου η συσκευή που φοράει θα αρχίσει να αλληλεπιδρά με ένα μικροτσίπ που έχει τοποθετηθεί στον εγκέφαλό του μικρού και θα βοηθήσει στην βελτίωση ή ακόμη και τελειοποίηση της ακοής του. Το αγοράκι θα υποβληθεί ακόμη σε πολυετή θεραπεία λόγου.
protothema.gr