Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μαζάς» Καλού Χωριού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 συνάντηση, στο Γραφείο του Δημάρχου Χερσονήσου στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένος Χερσονήσου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τον σύλλογο και στα οποία εμπλέκεται ο Δήμος και μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που ο σύλλογος έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές.

Τονίζεται ότι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Ζαχαρίας Αμανάκης είναι πρώην Διευθυντής μεγάλου Νοσοκομείου.

Μεταξύ των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των παιδιών του χωριού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με τη συνδρομή για τη μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και η αιμοδοσία, η οποία έγινε πρόσφατα στο χωριό και η οποία ήταν μαζική και είχε τεράστια επιτυχία.

Επίσης αυτές τις μέρες μετά από συνεργασία του Συλλόγου με την Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται στο Καλό Χωριό ο Κινητός Μαστογράφος της Περιφέρειας προκειμένου να διενεργήσει εξετάσεις στις γυναίκες του οικισμού και τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας στοματολογίας της Περιφέρειας Κρήτης στον οικισμό, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εξετάσεις στα παιδιά και τους ενήλικες.

Επίσης προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου επίσκεψη της Προέδρου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» κ. Κατερίνας Παναγοπούλου στην Τοπική Κοινότητα Καλού Χωριού προκειμένου να τιμηθεί για τη συνολική της προσφορά στον αθλητισμό.

Τέλος ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ενημερώθηκε από τον κ. Δοξαστάκη για την πρόοδο και την εξέλιξη του έργου που προτάθηκε στο LEADER και αφορά το μονοπάτι που ξεκινά από τον οικισμό και καταλήγει στο απέναντι ύψωμα όπου υπάρχει και μια μικρή εκκλησία, προκειμένου να αναδειχθεί ο οικισμός αλλά και η ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους τοποθεσία.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα εκπόνησης τεχνικής μελέτης για την προστασία και ανάδειξη κτίσματος του πρώην Ειρηνοδικείου, το οποίο λειτούργησε κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας και έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο από την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης με αφορμή τη συνάντηση αυτή τόνισε:

«Με όλους του Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία γιατί θεωρούμε ότι από μόνη της η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αναδείξει, να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να επιλύσει όλα τα ζητήματα και δράσεις των τοπικών κοινωνιών. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη με δικές τους πρωτοβουλίες, αλλά κυρίως σε συνεργασία με το Δήμο, να συμβάλλουν σημαντικά για την πρόοδο του τόπου τους.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook