Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης στην πολιτεία του Σάο Πάολο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρασύρθηκε πιθανώς από αυτοκίνητο.

«Ένα όχημα χτύπησε μια ομάδα τριών ατόμων, ο ένας εκ των οποίων εξέπνευσε στην πόλη της Ριμπεϊράο Πρέτο, 330 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο», ανέφερε η αστυνομία της πολιτείας στο λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το όχημα προσπαθούσε να προσπεράσει ομάδα διαδηλωτών που είχε αποκλείσει ένα δρόμο.

Όσον αφορά στις διαδηλώσεις, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι- κατά άλλες εκτιμήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο- βγήκαν στους δρόμους των 16 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται επίσημες πηγές.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο πάνω από 300.000 πολίτες συμμετείχαν την Πέμπτη το βράδυ σε διαδηλώσεις, όπως εκτιμούν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στην βραζιλιάνικη μεγαλούπολη, επικαλούμενοι όμως αναφορές μέσω twitter.

«Ο ειδικός Μοακούρ Ντουάρτε, του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτιμά ότι 300.000 άνθρωποι παρακολουθούν την εκδήλωση», ανέφερε η αστυνομία στο tweet της, το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

newpost.gr