Ποιοι είναι τα θύματα της μεγάλης κόντρας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ εργαζομένων των Νοσοκομείων και πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με αφορμή τις διακομιδές;

Οι ασθενείς! Οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις περιμένουν… ώρες ή και ημέρες μέχρι να μεταφερθούν στο σπίτι τους, ενώ άλλοι μεταφέρονται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες… με σεντόνια!

Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα Κόσμος, ο Πατρινός Γιώργος Αντζουλάτος, την Τετάρτη 12 Ιουνίου ο 78χρονος πατέρας του Μηνάς Αντζουλάτος νοσηλέυθηκε στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου. Ευτυχώς η θεραπεία του είχε αίσιο αποτέλεσμα και την Δευτέρα 17 Ιουνίου επρόκειτο να λάβει εξιτήριο. Όντως στη 1 μετά το μεσημέρι το εξιτήριο εκδόθηκε και η κλινική απέστειλε φαξ στο ΕΚΑΒ για την διακομιδή στο σπίτι.

Στο έγγραφο ανέφεραν πως ο ηλικιωμένος άνδρας πάσχει από άνοια, είναι κατάκοιτος και μόνιμα κλινήρης. Γύρω στις 4 το απόγευμα ο κ. Αντζουλάτος ρώτησε αν υπάρχει ασθενοφόρο και έλαβε την απάντηση πως… δεν πραγματοποιούνται διακομιδές σε μη επείγοντα περιστατικά! Μάλιστα το ΕΚΑΒ κατά την συνήθη τακτική του και βάζει της απόφασης που έχει ληφθεί τον ενημέρωσε πως αρμόδιοι για την μεταφορά είναι οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Ο κ. Αντζουλάτος αναζήτησε κάποιο Νοσοκομειακό ασθενοφόρο και όπως μας κατήγγειλε τον ενημέρωσαν πως… πρόκειται για μία ανύπαρκτη υπηρεσία αφού δεν είναι στελεχωμένη με πληρώματα και οι ελάχιστοι οδηγοί που υπάρχουν δεν μπορούν να κάνουν διακομιδές! Μάλιστα του είπαν πως … το ΕΚΑΒ τους απαγορεύει να κάνουν διακομιδές (ο ισχυρισμός τους ελέγχεται ως ανακριβής).

Τα μέλη της οικογένειας αγανάκτησαν διαπιστώνοντας πως όχι απλά θα καθυστερούσαν, αλλά ίσως η διακομιδή δεν γινόταν ποτέ!

Αποφάσισαν λοιπόν να βάλουν τον πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι μέσα στο αυτοκίνητό τους και στη συνέχεια όταν έφθασαν στην πολυκατοικία, τον «κάθισαν» σε μία καρέκλα, την οποία σήκωσαν για να τον μεταφέρουν μέχρι το ασανσέρ, ανέβηκαν στον 5ο όροφο και στη συνέχεια την ξανασήκωσαν μέχρι το διαμέρισμα!

Η «διακομιδή» ολοκληρώθηκε στις 8.30 το βράδυ! Ο κ. Αντζουλάτος μιλά για απανθρωπιά και για «αλητεία» του ιδίου του συστήματος, αφού ανήμποροι άνθρωποι πέφτουν θύματα τέτοιων καταστάσεων, όπως αυτή με τη γνωστή κόντρα για τις διακομιδές.

Διαμάχη… ετών!

Να υπενθυμίσουμε πως ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας Γρηγόρης Μπαράκος επικαλείται τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το Νοσοκομείο είναι υπεύθυνο για την διακομιδή ασθενών με κινητικά προβλήματα από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα στο σπίτι, επισημαίνοντας ότι τα πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν στο παρελθόν εξυπηρετήσει πολλά περιστατικά, αλλά πλέον δεν υπάρχει προσωπικό που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε επιπρόσθετες αρμοδιότητες από αυτές που έχει το Κέντρο

Στον αντίποδα, οι οδηγοί των Νοσοκομείων καταγγέλλουν τον κ. Μπαράκο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης και τονίζουν ότι δεν είναι εξειδικευμένοι να μεταφέρουν βαριά περιστατικά στα σπίτια. Επισημαίνουν δε, απαντώντας στον κ. Μπαράκο, ότι εργάζονται στο Νοσοκομείο προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην αιμοδοσία την μεταφορά φαρμάκων και αίματος.

thebest.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook