• 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
• 8 αβγά
• 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 70 γρ. παξιμάδι τριμμένο
• 2 κουταλάκια baking powder
• ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
• ξύσμα ενός λεμονιού
• 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 ½ φλιτζάνι νερό
• χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Xτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι ν’ ασπρίσουν. Διαλύουμε το baking powder στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα, το παξιμάδι και το ξύσμα λεμονιού.

Κατόπιν, χτυπάμε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με το αλάτι. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το 3 λεπτά και περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.