Εν αναμονή της επίσημης απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το εάν θα παραμείνει στην κυβέρνηση βρίσκονται το Μέγαρο Μαξίμου και η Ιπποκράτους, αλλά όλα δείχνουν ότι οι πρόωρες εκλογές αποφεύχθηκαν και το πολιτικό τοπίο αλλάζει με τη συγκρότηση δικομματικού κυβερνητικού σχήματος.

«Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν θα πέσουμε σε στασιμότητα» δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πιθανή μία νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο εντός της ημέρας, ώστε να αποφασιστεί η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς επίσης και πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα εισέλθουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει, στην παρούσα φάση, να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς η κυβέρνηση -ακόμα κι αν αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ- δεν χάνει τη δεδηλωμένη. Η κοινοβουλευτική δύναμη των δύο κομμάτων ανέρχεται στους 153 βουλευτές (ΝΔ: 125 – ΠΑΣΟΚ: 28), ενώ 14 είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν χαράξει κοινή γραμμή.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και χαρακτήρισε θαρραλέα τη στάση του Ευ.Βενιζέλου.

«Κανείς δεν θέλει εκλογές. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία» είπε και στράφηκε κατά του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι η πρότασή τους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ισοδυναμεί με επιστροφή στο «αμαρτωλό καθεστώς» της ΕΡΤ.

Λίγο πριν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε διαμηνύσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό μία νέα προγραμματική συμφωνία. «Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις, δεν κάναμε και δεν κάνουμε» είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook