Η Περιφέρεια Κρήτη συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Verotour: Ενετικές Διαδρομές: Ενίσχυση ενός κοινού ευρωπαϊκού πολυπολιτισμικού βιωματικού τουρισμού»

Στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Βενετία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης την οποία εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Το έργο έχει ως στόχο να ενισχύσει και να εφαρμόσει μια διακρατική θεματική πολιτιστική διαδρομή ακολουθώντας το πολύπλοκο σύστημα των θαλάσσιων οδών, οικισμών, αμυντικών οχυρών και πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησαν οι Ενετοί υπό την κυριαρχία της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» της Βενετίας από το 1300 και για σχεδόν πέντε αιώνες.

Βασισμένο σε ένα καλά αναπτυγμένο δίκτυο φορέων με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων της κοινοπραξίας, το πρόγραμμα πρόκειται να συμβάλει στη διαφοροποίηση της διακρατικής θεματικής τουριστικής προσφοράς στην Ευρώπη, με την αξιοποίηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάνοντας την αειφορία ένα ουσιώδες στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε το τελικό πρόγραμμα και οι συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της 18μηνης εφαρμογής του «Verotour».

Το έργο θα ενισχύσει τη δημόσια – ιδιωτική συνεργασία γύρω από το θέμα της ενετικής επιρροής στις Ευρω-μεσογειακές χώρες και θα αναπτύξει μια ολοκληρωμένη, κοινή διακρατική στρατηγική επικοινωνίας και προβολής παράλληλα με την ανάπτυξη διακρατικού τουριστικού προϊόντος προωθώντας βιώσιμες πρακτικές για τον τουρισμό.

Ένας μεγάλος αριθμός μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) θα εμπλακεί άμεσα στο πρόγραμμα χάρη στην ισχυρή συμμετοχή στο έργο των Εμπορικών Επιμελητηρίων με στόχο την αύξηση του επαγγελματισμού στις ΜΜΕ και κατά συνέπεια της ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της νέας οικονομίας.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκτός της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια του Βένετο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Βενετίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και άλλοι εταίροι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook