Σφοδρές ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν χθες το βράδυ μεταξύ των Λίβυων αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι στην πόλη Μιζουράτα, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη έκαναν χρήση βομβών διασποράς σε κατοικημένες από αμάχους ζώνες στην πόλη της δυτικής Λιβύης Μιζουράτα, όπου 8 άνθρωποι έχασαν  τη ζωή τους. Οι αντικαθεστωτικοί κατήγγειλαν ότι η χρήση των βομβών αυτών, οι οποίες έχουν απαγορευτεί από πέρυσι με διεθνή σύμβαση, έγινε χθες το βράδυ στη Μιζουράτα.

Οι βόμβες αυτές είχαν κατασκευαστεί στην Ισπανία το 2007, ένα χρόνο προτού η χώρα αυτή υπογράψει τη διεθνή σύμβαση που απαγορεύει τη χρήση τους, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2010.

Παράλληλα σύμφωνα με γιατρούς στη Βεγγάζη, προπύργιο των Λίβυων αντικαθεστωτικών, οι οποίοι επικοινώνησαν με συναδέλφους τους στη Μιζουράτα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις την Παρασκευή.

Εκτός από τη Μιζουράτα, οι δυνάμεις του Καντάφι επιτέθηκαν και στην πόλη Γιαφράν σκοτώνοντας εφτά  ενόπλους των αντικαθεστωτικών και τραυματίζοντας άλλους έντεκα.

Στο μεταξύ, νέες αεροπορικές επιθέσεις στην Σύρτη της Λιβύη πραγματοποίησαν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε μάλιστα  ότι η περιοχή αλ Άσαχ, η οποία βρίσκεται 170 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, επλήγη από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι έχει ενδείξεις πως οι σύμμαχοι θα διαθέσουν επιπλέον μαχητικά αεροπλάνα που χρειάζονται για την επιχείρηση στη Λιβύη.

Η Βρετανία και η Γαλλία κάλεσαν τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαθέσουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αυξηθεί η δυνατότητα του συνασπισμού να πλήττει χερσαίους στόχους στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, η  κόρη του Μουαμάρ Καντάφι σε νέα εμφάνισή της σήμερα, καταδίκασε τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Απευθυνόμενη σε υποστηρικτές του πατέρα της, η Αΐσα Καντάφι καταδίκαζε τις ΝΑΤΟϊκές επιδρομές και τις συνέκρινε με εκείνες του 1986 στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook