Αφιέρωμα για τις κοινωνικές πολιτικές και δράσεις που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή των Χανίων - η οποία έχει καταφέρει μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης όχι μόνο να ενδυναμώσει το υφιστάμενο δίκτυο κοινωνικών δομών αλλά και να το επεκτείνει, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και αξιόπιστους μηχανισμούς κοινωνικής παρέμβασης - ετοιμάζει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αυστρίας, APA.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε σήμερα στα Χανιά η δημοσιογράφος του Πρακτορείου Mag. Christina Schwaha, η οποία και πήρε συνέντευξη από το Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη αλλά και την Αντιδήμαρχο αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, στη δημιουργία των νέων κοινωνικών δομών όπως είναι τα τέσσερα νέα ΚΑΠΗ, στις πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχειας ενώ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη συνεργασία του Δήμου με τους εθελοντές, την ενίσχυση των συσσιτίων, τις δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, καθώς και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης χαρακτήρισε τον Δήμο ως “ανάχωμα” για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω της οικονομικής κρίσης, και πρόσθεσε ότι “παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Δημοτική Αρχή έχει θέσει τα θέματα κοινωνικής πολιτικής σε πρώτη προτεραιότητα” υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι “κάθε ευρώ που διασφαλίζεται από τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου μας πηγαίνει σε πολιτικές στήριξης της κοινωνίας και ειδικά των συμπολιτών μας και των ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη…”.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Χρ. Χατζηδάκη, αναφέρθηκε εκτενέστερα στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς και στη συνεργασία που υπάρχει με τους εθελοντές, η οποία καθημερινά διευρύνεται.