Σε απεργία πείνας έξω από το Δημαρχείο Ιεράπετρας, προχώρησε χθες το μεσημέρι ιδιοκτήτης καφετέριας, αφού το κατάστημά του σφραγίστηκε λίγη ώρα νωρίτερα.

Ο ιδιοκτήτης κ. Γιαννακουδάκης, με αυτήν την ενέργεια, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη σφράγιση του καταστήματός του και υποστηρίζει ότι έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να λάβει άδεια λειτουργίας, το τμήμα Υγειονομικού μετά από έλεγχο έχει δώσει την άδεια, ο Δήμος όμως λόγω οφειλών προς αυτόν που αγγίζουν τις 44.000 ευρώ δεν του την παραχωρεί.

Ο ίδιος αναγνωρίζει το ποσό και αναφέρει ότι μπορεί με μια ρύθμιση να αρχίσει να το καταβάλλει σε μηνιαίες δόσεις. Επίσης, καταγγέλλει την αναρχία που παρατηρείται με άλλους καταστηματάρχες που ενώ έχουν οφειλές ακόμα και 100.000 ευρώ δεν τους κλείνει γιατί έχουν άδεια.

Από την πλευρά του ο Δήμος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κατρίνη, αναφέρει ότι το κατάστημα σφραγίστηκε χθες 13:00 το μεσημέρι, λειτουργώντας εκτελεστικά ως προς το Νόμο, λόγω του ότι ο συγκεκριμένος πολίτης δει είναι κάτοχος άδειας λειτουργίας και όχι για τον λόγο της οφειλής του προς το Δήμο.

Μετά και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και τη δημόσια έκφραση υποστηρικτικών απόψεων προς το μέρος του ιδιοκτήτη, ο ίδιος θέλησε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής να σταματήσει την απεργία πείνας και με τη νομική στήριξη να διεκδικήσει τα νόμιμα για εκείνον δικαιώματά του.


radiolasithi.gr