Ενα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στο προαύλιο της ΕΡΤ μπροστά στους δεκάδες εργαζομένους που βρίσκονται εκεί, όταν ένας άντρας έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε.

Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών- διασωστών που είναι εκεί 24 ώρες το 24ωρο αλλά και την άμεση επέμβαση των γιατρών, η καρδία του άτυχου άνδρα δεν άντεξε και εκείνος έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Διαβάστε τι έγραψε για το «περιστατικό» η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χαρά Γιαννοπούλου που βρισκόταν εκεί, όπως δημοσιεύει το nocomments.gr

Άφησε την τελευταία του πνοή στο προαύλιο της ΕΡΤ,στα κεντρικά σκαλάκια, στις 03:30 τα ξημερώματα.

Ένας άνθρωπος, που έφυγε από κοντά μας, απόψε.

Υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ καθόταν και απλά κυλούσαν οι ώρες με μουσική και κουβέντες στον κήπο του Ραδιομεγάρου.

Οι εθελοντές διασώστες που βρίσκονται 24 ώρες εκεί, έτρεξαν αμέσως. Ήμουν εκεί και τα είδα όλα.

Πάλεψαν από την πρώτη στιγμή με μαλάξεις, τεχνητές αναπνοές, φορητό μηχάνημα καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης. Ένας ένας εναλλάξ και οι τρεις. Χωρίς σταματημό, μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο.

Ο γιατρός της ΕΡΤ, τον συνόδεψε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Λίγα λεπτά μετά ξεκίναγε και ο δεύτερος γιατρός της ΕΡΤ με το αυτοκίνητό του. Του ζήτησα να πάω μαζί.

Εκεί ενημερωθήκαμε πως είχε καταλήξει.

Τον Νίκο αναγνώρισε ο γιατρός που παρέλαβε το «περιστατικό» στο Νοσοκομείο.

«Τύπος μποέμ, χωρίς οικογένεια, πριν από λίγο καιρό είχε χάσει την μητέρα του. Μόνο έναν αδερφό είχε. Είχε και καρδιολογικά προβλήματα, ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή και ετοιμαζόταν για αγγειοχειρουργική επέμβαση...

Είναι φίλος του αδερφού μου, παρέα μηχανικών από το Πανεπιστήμιο. Είναι Άγιος άνθρωπος....» ήταν τα λόγια του γιατρού που είχε επίσης υποστεί σοκ.

Γιατί τα λέω; Απλά γιατί το νιώθω. Χρέος. Από έναν άνθρωπό προς έναν άλλον άνθρωπο. Και μιας και ήμουν εκεί..Και μιας και ήταν μόνος του εκεί..

Καλή ανάπαυση...