Τέσσερεις γαλλίδες δημοσιογράφοι από καταξιωμένα γαλλικά ΜΜΕ, βρέθηκαν σήμερα Παρασκευή 21/06/2013 στην Πλάκα προκειμένου να επισκεφθούν το νησί της Σπιναλόγκας.

Το ταξίδι τους στην Κρήτη διοργάνωσε στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού, το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι σε συνεργασία με την Transavia Airlines και την Περιφέρεια Κρήτης. Την επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο και τη Σπιναλόγκα οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Οι δημοσιογράφοι προέρχονται από τα παρακάτω γαλλικά ΜΜΕ: Frenchtourisme.com – Mag-e-zine Tourisme et Shopping, L’antenne.com – les transports au quotidien, L’ Affiches Essor και LES 69EMES.

Η Annick, η Marie, η Marine και η Martine δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τις ομορφιές της Κρήτης, τον πολιτισμό μας και την μοναδική κρητική φιλοξενία που τους προσφέρθηκε από καρδιάς. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Σπιναλόγκα και την σημαντική ιστορία της από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Επισημάνθηκε επίσης το αίτημα της ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι γαλλίδες δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια στις παρεχόμενες υψηλές υπηρεσίες των ξενοδοχείων που διέμειναν καθώς και στην καθαριότητα. Πέρα από την επίσκεψή τους στα αξιοθέατα γεύτηκαν το εξαιρετικό παρθένο λάδι μας, το κρασί μας καθώς και τα τοπικά προϊόντα και αρωματικά φυτά που υπάρχουν άφθονα στην κρητική φύση. Αν και η διαμονή τους δεν διήρκησε παρά λίγες ημέρες μας είπαν ότι φεύγουν από την Κρήτη με τις καλύτερες μνήμες και αξέχαστες εντυπώσεις.

Την ίδια στιγμή στο Νησί της Σπιναλόγκας πραγματοποιούσε επίσκεψη η γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η οποία με μεγάλη χαρά φωτογραφήθηκε με τις γαλλίδες δημοσιογράφους και την υπεύθυνη πληροφόρησης του ΕΟΤ στο Παρίσι.

Θεωρούν την Ελλάδα και την Κρήτη ως έναν από τους πιο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα ιδιαίτερα στο χώρο της Μεσογείου.
Η εκπρόσωπος του Γραφείου ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Νάγια Χρονοπούλου συνόδευσε τις δημοσιογράφους καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησής τους και στους τέσσερεις νομούς της Κρήτης.

Την κ. Νάγια Χρονοπούλου και τις δημοσιογράφους υποδέχτηκαν στην Πλάκα η κ. Μαρία Λαβδάκη, υπεύθυνη Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, η οποία διένειμε διαφημιστικό υλικό του Νομού μας, η κ. Πόπη Χαλκιαδάκη ως συνοδός διερμηνέας και ο Δημοσιογράφος κ. Λεωνίδας Κλώντζας από την εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ».

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη προσφέρθηκαν στις δημοσιογράφους αναμνηστικά δώρα και έντυπο διαφημιστικό και οπτικοακουστικό υλικό της ευρύτερης περιοχής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου ευχαριστούν θερμά τους ιδιοκτήτες σκαφών της Πλάκας για την δωρεάν μετάβαση των δημοσιογράφων στην Σπιναλόγκα, την καφετέρια « Το Πεύκο» για το κέρασμα των ποτών και το εστιατόριο Giorgos - Giovanni για το γεύμα που παρέθεσε στις δημοσιογράφους.