Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών που είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα 45 άτομα για υπόθεση ναρκωτικών. Από τους συνολικά 45 κατηγορούμενους για την υπόθεση αυτή, 14 καταδικάσθηκαν σε ποινές 2 ως 5,5 χρόνια φυλάκισης (οι βασικοί κατηγορούμενοι άκουσαν τη μεγαλύτερη ποινή), 30 άτομα απηλλάγησαν και ένας που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο δέχτηκε ποινή φυλάκισης 8,5 ετών.

Η υπόθεση αναδείχθηκε στις 21 Μαρτίου 2012 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με τη σύλληψη αρχικά τριών Ελλήνων και ενός Αλβανού για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι δραστήριο μέλος λέσχης οπαδών ο οποίος είχε κατηγορηθεί και για άλλη ποινική υπόθεση στο παρελθόν.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί 100 γραμμάρια ηρωίνης, 140 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, 12.000 ευρώ, δύο ΙΧ και ζυγαριές ακριβείας.

Η εμπλοκή του τηλεπαρουσιαστή προέκυψε όταν σε δύο συζητήσεις που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της ΕΥΠ πέρυσι τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο φέρεται να ζητά ποσότητες κοκαΐνης από τον κεντρικό προμηθευτή του κυκλώματος, ο οποίος προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το συγκεκριμένο πρόσωπο χρησιμοποιούσε τη λέξη «εισιτήριο» ως κωδικό για τις ποσότητες κοκαΐνης που ζητούσε. Ο ίδιος στη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι είχε σχέσεις με μεγάλη ΠΑΕ, δεν μιλούσε συνθηματικά αλλά ζητούσε πράγματι εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες.

tovima.gr/Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook