Δεν φεύγουμε από τα κτίρια απαντούν οι εργαζόμενοι στην πρόσκληση της κυβέρνησης να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ- Καλούν τον κόσμο σε νέες συγκεντρώσεις συμπαράστασης – 2.000 από τους 2.656 θα προσληφθούν στο μεταβατικό φορέα - Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις σε ΠΕΘ, ειδικούς συμβούλους και μετακλητούς

Τρέχουν οι εξελίξεις στο ζήτημα της ΕΡΤ, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι έδωσε ήδη εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή δύο μηνιαίων μισθών στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα λάβουν έναν μισθό μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ όσοι απασχολούνται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με συμβάσεις ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και ως μετακλητοί, δεν θα λάβουν αποζημίωση.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα. Υπενθυμίζεται, πως η ΕΡΤ απασχολούσε 2.656 υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους «να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά «μολών λαβέ!» στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών, γνωστοποιώντας την πρόθεση των εργαζομένων να μην εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ενώ καλεί τον κόσμο να προσέλθει μαζικά και να τους συμπαρασταθεί


protothema.gr