Συνεργασία με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη είχε σήμερα στο Δημαρχείο η Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τα μνημεία του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου όσο και η κ. Μενδώνη προχωρά άμεσα ο Διαγωνισμός για την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της Κνωσού αφού ξεπεράστηκαν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες λόγω εμπλοκής που παρουσιάστηκε στο Πράσινο Ταμείο ενώ επεσήμαναν ότι το έργο αυτό θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα του Μινωικού Ανακτόρου της Κνωσού για ένταξή του στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Όσον αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε τον κ. Κουράκη ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αποδοθούν στο κοινό όλοι οι όροφοί του κτιρίου και θα λειτουργήσει πλήρως το Μουσείο

Η κ. Μενδώνη δήλωσε ακόμη ότι η συνεργασία του Υπουργείου με το Δήμο Ηρακλείου είναι πολύ καλή στο θέμα της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Αγίου Πέτρου τονίζοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ .

Στις σκέψεις του Υπουργείου είναι να προχωρήσει παράλληλα με τον Άγιο Πέτρο και η διαμόρφωση στο Μπεντενάκι.

Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα ενώ ετέθησαν και άλλα θέματα που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και Υπουργείου Πολιτισμού

.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook