Το διεθνές Matala Beach Festival 2013 είναι πλέον γεγονός. Οι απανταχού φίλοι των Ματάλων σχηματίζονταν ουρές από χθες στο δρόμο προς τα Μάταλα για να ζήσουν μοναδικές στιγμές από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου στο μεγαλύτερο δωρεάν Φεστιβάλ της Ελλάδας!

Παλιοί και νέοι γνώριμοι δίνουν ένα ραντεβού μοναδικό στο είδος του. Το χθες συναντάει το σήμερα και όλοι μαζί θα ζήσουμε 4 μοναδικά ηλιοβασιλέματα γεμάτα μουσική και χορό.

Το βράδυ της Παρασκευής πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν για να παρακολουθήσουν την επίσημη έναρξη του Matala Beach Festival! Το επίσημο σύνθημα δόθηκε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ και το 3ο Matala Beach Festival ξεκίνησε παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών.

\"\"

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη καλωσόρισε τον κόσμο που έσπευσε να απολαύσει πλήθος συναυλιών και άλλων δραστηριοτήτων που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες. Στο μήνυμα της ευχαρίστησε τα συνεργεία του Δήμου Φαιστού που με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και ατόμων του πολιτιστικού συλλόγου, εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκεπτών μέσα στο επόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες που θα κατακλύσουν τα Μάταλα καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η γενικότερη ανάπτυξη και κυρίως η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού. Για το λόγο αυτό η είσοδος σε όλες τις συναυλίες και τις περισσότερες δραστηριότητες είναι δωρεάν για τον κόσμο.

\"\"

Κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στις 3 διαφορετικές μουσικές σκηνές που έχουν στηθεί, πλήθος από νεαρούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες ταξίδεψαν τον κόσμο σε μια άλλη εποχή, την εποχή του hippie-trail, όπου τα Μάταλα έγιναν διάσημα κατά τις δεκαετίες ’60 και ’70 αποτελώντας το προσωρινό σπίτι για ένα ρεύμα ταξιδιωτών που ακολούθησαν και απολάμβαναν ένα διαφορετικό φυσικό τρόπο ζωής στον ειδυλλιακό αυτό προορισμό.

Σε αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείψει ο Πασχάλης που μέσα από τα τραγούδια του μεγάλωσαν γενιές κάνοντας ταυτόχρονα μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν και στην εποχή των λουλουδιών. Ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες τραγουδιστές που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού από την δεκαετία του 1960 μέχρι και σήμερα και το όνομα του συνδέθηκε με το συγκρότημα των Olympians, με τους οποίους έμελλε να αλλάξει όλη η ελληνική μουσική.

Επίσης, συγκροτήματα όπως οι Entropia, Arrapao Midnight, Άλλη Μπάντα, Barefoot Dancers, Ametronomix, +χορδία, καθώς και καλλιτέχνες όπως ο Λ. Αεράκης, Κουκλινός, Γ.Ν. Ζερβάκης, αλλά και ο Σ. Ανυφαντάκης έδωσαν ο καθένας από την μεριά του, από νωρίς το απόγευμα μια διαφορετική νότα στο μεγαλύτερο ανοικτό μουσικό Φεστιβάλ της Ελλάδας.

\"\"

Για σήμερα Σάββατο δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, έχουν προγραμματιστεί πλήθος συναυλιών με μουσικά αφιερώματα στους Janice Joplin, Coldplay και τους Pink Floyd, ενώ ο Harry Keyworth που ταξίδεψε από το Λονδίνο ειδικά για το Φεστιβάλ και οι Locomondo, θα δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό μέχρι το πρωί.

Ο Δήμος Φαιστού απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook