Υλικά

• 1 πετρομπάρμπουνο φιλεταρισμένο
• 180 γρ. βλήτα (χόρτα)
• 100 γρ. φασολάκια μαυρομάτικα (προβρασμένα)
• 1 σφηνάκι τσικουδιά
• 60 γρ. άνιθο ψιλοκομμένο
• 60 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
• 80 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 ημίλιαστη ντοματούλα
• Ξύσμα απο ¼ λεμονιού
• 200 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και φιλετάρουμε το ψάρι. Το αλατοπιπερώνουμε και το μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο με το ξύσμα του λεμονιού.

Παράλληλα βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά της ώρας, τα αποσύρουμε και τα βάζουμε για λίγο σε παγωμένο νερό (με αυτό τον τρόπο διατηρούν το έντονο πράσινο χρώμα τους). Στραγγίζουμε. Τα σωτάρουμε γρήγορα σε ελαιόλαδο με την ημίλιαστη ντοματούλα και τα αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σαλάτα με τα μαυρομάτικα φασολάκια. Σε λεκάνη βάζουμε τα φασόλια και προσθέτουμε το άνιθο, το μάραθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι.

Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρουμε το ψάρι για 4 λεπτά απο κάθε πλευρά και σβήνουμε με την τσικουδιά.

Στήνουμε ώς εξής :

Τοποθετούμε τα βλήτα σαν μαξιλαράκι, πάνω τους ξαπλώνουμε το ψάρι και δίπλα τη σαλάτα με τα μαυρομάτικα. Τελειώνουμε ραντίζοντας το πιάτο μας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.