Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 15χρονου Ρομά, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 2012, εντός του καταυλισμού στον Βλυχό Μεγάρων, σε μικρή απόσταση από την οικία που φιλοξενείτο.

Το θύμα ήταν στην κυριολεξία κατακρεουργημένο από μαχαίρι, αφού έφερε πολλά τραύματα σε όλο το σώμα και στο πρόσωπο.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι δύο άλλοι Ρομά, ηλικίας 15 και 19 ετών. Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν προσωπικές διαφορές μεταξύ των δύο 15χρονων, για λόγους αντιζηλίας και «τιμής».

Συγκεκριμένα, το θύμα πήγε από τον καταυλισμό των Ρομά στη Μάνδρα, όπου διέμενε, στον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων, με σκοπό να «κλέψει» την επίσης ανήλικη γυναίκα τού 14χρονου, τότε, δράστη, ο οποίος ήταν ήδη πασίγνωστος στην Αστυνομία, για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών και άλλες ενέργειες.

Ο προσβεβλημένος αμούστακος σύζυγος όμως, αντελήφθη τι συνέβαινε και μαζί με 19χρονο φίλο του έβγαλαν τον 15χρονο «αντίζηλο» από το σπίτι που έμενε και τον κατέσφαξαν.

Ο 15χρονος συνελήφθη χθες το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ.

Ο 19χρονος συνελήφθη επίσης χθες, στη Σαλαμίνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σαλαμίνας.

Κοντά στο σπίτι του 15χρονου βρέθηκαν τυλιγμένες μέσα σε σεντόνι και θαμμένες στο χώμα, πέντε κυνηγετικές καραμπίνες, οι οποίες απεστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook