Η καρδιά της νεολαίας χτυπάει στο νότο. Το διεθνές Matala Beach Festival 2013 είναι πλέον γεγονός. Οι απανταχού φίλοι των Ματάλων σχηματίζουν ουρές στο δρόμο προς τα Μάταλα για να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο μεγαλύτερο δωρεάν Φεστιβάλ της Ελλάδας που έκανε έναρξη χθες και συνεχίζεται έως τις 24 Ιουνίου!

Παλιοί και νέοι γνώριμοι δίνουν ένα ραντεβού μοναδικό στο είδος του όπου το χθες συναντάει το σήμερα σε ένα σκηνικό γεμάτο μουσική και χορό με φόντο τις διάσημες πλέον σπηλιές.

Από το πρωί του Σαββάτου πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν για να παρακολουθήσουν τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ αλλά και κάνουν το μπάνιο τους αφού και ο καιρός ήταν σύμμαχος.

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες που θα κατακλύσουν και σήμερα τα Μάταλα ενώ, υπενθυμίζεται ότι η είσοδος σε όλες τις συναυλίες αλλά και για τις περισσότερες δραστηριότητες είναι δωρεάν για τον κόσμο για το λόγο αυτό ο Δήμος Φαιστού απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού.

\"\"

Για σήμερα Σάββατο δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, έχουν προγραμματιστεί πλήθος συναυλιών με μουσικά αφιερώματα στους Janice Joplin, Coldplay και τους Pink Floyd, ενώ ο Harry Keyworth που ταξίδεψε από το Λονδίνο ειδικά για το Φεστιβάλ θα δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό μέχρι το πρωί.

Στις 3 ειδικά διαμορφωμένες μουσικές σκηνές που έχουν στηθεί, πλήθος από νεαρούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν τον κόσμο σε μια άλλη εποχή, όπου τα Μάταλα έγιναν διάσημα κατά τις δεκαετίες ’60 και ’70 αποτελώντας το προσωρινό σπίτι για ένα ρεύμα ταξιδιωτών που ακολούθησαν και απολάμβαναν ένα διαφορετικό φυσικό τρόπο ζωής στον ειδυλλιακό αυτό προορισμό.

Οι Locomondo που επιστέφουν στα Μάταλα έπειτα από δυο χρόνια για να ξεσηκώσουν με τον τρόπο τους τον κόσμο που θα βρεθεί απόψε στην κεντρική σκηνή στην παραλία δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτό το γεγονός. Το συγκρότημα δεν χρειάζεται περεταίρω συστάσεις καθώς είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά στην Ελλάδα.

Το όνομα μεταφρασμένο θα πει \”τρελός κόσμος\” (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook