Μετά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το θέμα των Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται στη Βενεζουέλα, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσας, ενημερώνει εγγράφως το Βουλευτή Ηρακλείου του κινήματος, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, για τις ενέργειες του Υπουργείου, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι 12 Έλληνες ναυτικοί μας θα είναι κρατούμενοι για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα στη χώρα της Λατινικής!

Ειδικότερα, στο έγγραφό του ο Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει στο Βουλευτή ότι «ευθύς ως περιήλθε σε γνώση της Πρεσβείας μας στο Καράκας το γεγονός της κράτησης των Ελλήνων ναυτικών, ο εκεί Επιτετραμμένος μας ήλθε σε επαφή με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας, αλλά και με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των Ελλήνων κατηγορουμένων συντονίζοντας την παροχή προξενικής προστασίας προς τους Έλληνες ναυτικούς».

Και συνεχίζει ότι: «Για το θέμα πραγματοποιήθηκε στις 16.3.2011 σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, με συμμετοχή στελεχών του ΥΠΕΞ, του ΥΘΥΝΑΛ και της διαχειρίστριας εταιρείας, ενώ στις 21.3.2011 o Υφυπουργός είχε συνάντηση επί του Θέματος με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κ. Samudio Chaves».

Κατόπιν, «με σκοπό την ακόμη πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ανακρίσεων, ο Επιτετραμμένος μας στο Καράκας μετέβη στις 24.3.2011 στο Πουέρτο Λα Κρούζ και είχε συνάντηση με τους ίδιους τους Έλληνες ναυτικούς αλλά και τις αρμόδιες αρχές της Βενεζουέλας».

«Ως προς την εν γένει πορεία της υπόθεσης, επισημαίνεται ότι αυτή έχει εισέλθει από τις 23.3.2011 στη διαδικασία της κύριας ανάκρισης, η οποία και αναμένεται να διαρκέσει 45 ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί παράταση του χρόνου των ερευνών από πλευράς των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών της Βενεζουέλας».

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει κλείνοντας ότι «θα συνεχίσει να παρακολουθεί με την δέουσα προσοχή την εξέλιξη της υπόθεσης, προβαίνοντας σε όσες ενέργειες κριθούν εν προκειμένω απαραίτητες με γνώμονα την παροχή της καλύτερης και αποτελεσματικότερης δυνατής συνδρομής προς τους Έλληνες ναυτικούς», χωρίς ωστόσο να δίνει την οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για την προοπτική απελευθέρωσής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook