Με εκατοντάδες μπάλες ποδοσφαίρου γέμισε η παραλία της Copacabana στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως μέρος των διαμαρτυριών που γίνονται σε ολόκληρη την χώρα με τους πολίτες να καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως, αντί να διαθέσει χρήματα για σχολεία και νοσοκομεία, τα κατασπαταλά χρηματοδοτώντας διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και η Ολυμπιάδα του 2016.

Οι ακτιβιστές, αφού έθαψαν τις μπάλες στην άμμο, σχεδίασαν επάνω κόκκινους σταυρούς, δίνοντας σε όλο το τοπίο την εικόνα ενός ατέλειωτου νεκροταφείου.

Συμβολίζουν όσους έχουν πεθάνει, λέει ο Antonio Costa, Πρόεδρος μιας οργάνωσης ακτιβιστών, της «Riο in Peace».

«Οι 500 μπάλες ποδοσφαίρου αντιπροσωπεύουν τους 500.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην Βραζιλία τα τελευταία 10 χρόνια. Η χώρα που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφήνει να χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ζωές στους επικίνδυνους δρόμους και στα άθλια νοσοκομεία.»

Και ο Βραζιλιάνος ακτιβιστής προσέθεσε χαρακτηριστικά:« Εκείνο που ζητάμε από τους αξιωματούχους, είναι, όπως ακριβώς κατασκευάζουν υπέροχα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις για τις διοργανώσεις, να κατασκευάσουν και νοσοκομεία και υποδομές για τον λαό».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook