Άνοιξαν σήμερα το πρωί οι κάλπες της Αλβανίας με τους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας, τον Σάλι Μπερίσα και τον Έντι Ράμα, να δείχνουν πως δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο από τη νίκη.

Με μια προεκλογική περίοδο μάλλον ήπια για τα πολιτικά ήθη της γείτονος, οι εκατομμύρια Αλβανοί εκλογείς αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μάλλον καλό κλίμα.

Νίκη και μόνο τη νίκη επιδιώκουν οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας στην Αλβανία, ο Σαλί Μπερίσα, μία από τις κεντρικές φιγούρες στο μετακομμουνιστικό πολιτικό σκηνικό, και ο Έντι Ράμα, επιτυχημένος δήμαρχος Τιράνων, οι οποίοι κατέρχονται επικεφαλής μεγάλων εκλογικών συνασπισμών.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Σάλι Μπερίσα «Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη» συντίθεται από 25 κόμματα ενώ η «Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία» του Ράμα αποτελεί και αυτή από ένα συνασπισμό 37 κομμάτων, στον οποίον προσχώρησε και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ) του Βαγγέλη Ντούλε.

Εν τω μεταξύ, άλλα τέσσερα κόμματα κατεβαίνουν αυτόνομα δύο εκ τω οποίων είναι νεοϊδρυθέντα, όπως το Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα του πρώην προέδρου της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι και το υπερεθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» χωρίς όμως καμία πιθανότητα εισόδου τους στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook