Υλικά (για 2 μερίδες)

• 260 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (2 στήθη))
• 150 γρ. καπνιστό χοιρινό
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κλωναράκια φασκόμηλο
• 150 γρ. τυρομάλαμα κομμένο μικρά κυβάκια
• 2 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
• λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
• ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Αποστεώνουμε το κοτόπουλο και παίρνουμε το στήθος του. Το χωρίζουμε στα 2 και κατόπιν με ένα μαχαίρι τα διαπλατύνουμε.

Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά και αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μικρές λωρίδες. Το σωτάρουμε περίπου για 2 λεπτά, ρίχνοντας το φασκόμηλο και το τυρομάλαμα. Σβήνουμε με το μέλι και αποσύρουμε αμέσως απο τη φωτιά.



Τοποθετούμε κάθε φιλέτο πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, μοιράζουμε τη γέμιση και στα 2 φιλέτα και προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας το πολύ καλά (σχήμα καραμέλας).

Σε τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προτηγανίζουμε τα ρολάκια μέχρι να θωρακιστούν πεπίπου για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό ή νερό (άν δεν έχουμε ζωμό) και συνεχίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο C.



Συνοδεύουμε με ολόκληρα πατατάκια οφτά ή λαχανικά σχάρας.



Σημείωση
Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα μπορούμε μόλις βγάλουμε τα ρολάκια απο το φούρνο να τα ξετυλίξουμε και να τα περάσουμε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Έτσι θα πάρουν καλύτερο ροδοκόκκινο χρώμα εξωτερικά και θα διατηρήσουν όλους τους χυμούς τους εξωτερικά.