Στο πατρικό σπίτι οδοντιάτρου από το Αγρίνιο, στον Γαλατά του Μεσολογγίου, στο κέντρο του χωριού, την Πέμπτη 13 Ιουνίου ασυνείδητοι έριξαν ψάρια με δηλητήριο μέσα στην αυλή του σπιτιού, βασάνισαν και θανάτωσαν 20 γάτες.

Το επανέλαβαν και την επόμενη μέρα με θύματα ακόμη 4 γάτες και ένα γέρικο θηλυκό τσοπανόσκυλο. Η αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πολλές από τις γάτες ήταν αδέσποτες που έρχονταν όμως στο σπίτι αφού υπήρχε τροφή και νερό και έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ζώων είναι ανυπολόγιστος ουσιαστικά και πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

\"\"

Η καταγγέλλουσα κ. Σπυριδούλα Ντέμου, είναι πρόεδρος του ζωοφιλικού σωματείου «φίλοι των ζώων» του Δήμου Αγρινίου. «Είχα μπει στη διαδικασία της στείρωσης και προώθησης για υιοθεσία, αλλά κάποιοι τα θεωρούσαν μικρόβια και αποφάσισαν να τα θανατώσουν με τον χειρότερο τρόπο. Τώρα είναι ικανοποιημένοι, χαίρονται και γελούν. Ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό το έγκλημα; Ποιος θα πληρώσει για τον βασανιστικό θάνατο αυτών των αθώων πλασμάτων;

Αυτό ξανάγινε, με τον ίδιο τρόπο, το 2006. Δεν πλήρωσε κανένας για την Μπουμπού, τη Σίσι, τη Τζέσι, τον Γαλανό, τον Φοίβο, τον Άρη και τόσα άλλα κατά καιρούς.», λέει στην καταγγελία της η κ. Ντέμου, που συνεχίζει: «Πότε θα σταματήσει αυτό; Πότε θα εφαρμοστούν οι νόμοι; Πότε θα σεβαστούν τη δημιουργία του Θεού; Πότε αυτές οι αθώες ζωούλες θα μιλήσουν στις καρδιές των ανθρώπων; Ζητάμε δικαίωση!»

\"\"

\"\"

Να σημειωθεί πως η κ. Ντέμου, έχει έρθει πολλές φορές κατά το παρελθόν σε προστριβές με κατοίκους του χωριού για το θέμα ενώ προχώρησε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες μετά τα πρωτοφανούς αγριότητας συμβάντα που διαδραματίστηκαν στον περιφραγμένο χώρο του πατρικού της σπιτιού.

Παράλληλα έχει ενημερώσει και την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Φιλοζωικών Σωματείων, στην οποία είναι μέλος ο Σύλλογος του οποίου είναι πρόεδρος .

Πηγή: agriniopress

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook