Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θράκης στον πρώην βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Σαλίκα, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με εμπορία θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.

Ο Νίκος Σαλίκας είχε εκλεγεί βουλευτής την περίοδο 1989 – 1993 και κατηγορούνταν ότι, το 2006, υποσχέθηκε να διορίσει στο δημόσιο μια γυναίκα την οποία είχε συστήσει στον φίλο του, Χαράλαμπο Βαμβακίδη, που εμφανιζόταν εκείνη την περίοδο ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει η γυναίκα ο πρώην βουλευτής της δήλωσε ότι μπορούσε να τη διορίσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έναντι αντιτίμου 10.000 ευρώ, ενώ έδωσε και άλλα 23.000 ευρώ στον φίλο του.

Ο διορισμός, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ και η γυναίκα κατέθεσε μήνυση τόσο κατά του πρώην βουλευτή όσο και του συνεργάτη του.

Ο Χαράλαμπος Βαμβακίδης έχει ήδη καταδικαστεί, από το 2009, σε εννέα χρόνια κάθειρξη, ενώ ο κ. Σαλίκας στην απολογία του υποστήριξε ότι τις 10.000 ευρώ τις είχε δώσει στον Βαμβακίδη και ο ίδιος δεν ωφελήθηκε ποτέ.

\"\"

Ο πρώην βουλευτής είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση δύο ετών, το 2011, και το Εφετείο του επέβαλε τελική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook