Ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος είναι ένας νέος 23 ετών, ο οποίος ακολούθησε το παιδικό του όνειρο, ξεπερνώντας τα στενά όρια της Ελλάδας.

Από έναν «νεαρό χίπη», όπως ο ίδιος χαρακτήριζε τον εαυτό του, εξελίχθηκε σε έναν σπουδαίο ακροβάτη, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες συνεργάζεται με το περίφημο Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου).

Η επιλογή του να γίνει ακροβάτης, και συγκεκριμένα να σπουδάσει ακροβατική στις Βρυξέλλες, δεν ήταν κάτι περίεργο και αναπάντεχο για όσους τον γνώριζαν καλά.

Μόλις σε ηλικία 3 χρόνων ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο του τσίρκο, καθώς ο πατέρας του, Χρήστος Αναστασόπουλος, είναι κλόουν, μίμος, ηθοποιός και κουκλοπαίχτης.

Έχοντάς τον ως πρότυπο, αλλά και πρώτο δάσκαλο, πήρε το δρόμο του…

Τον ανακάλυψε ένας ακροβατικός ανιχνευτής ταλέντων του Τσίρκου του Ήλιου, ο οποίος αφού παρακολούθησε μια ολιγόλεπτη παράσταση, ζήτησε το DVD της δουλειάς του και ένα χρόνο μετά του προσέφερε συμβόλαιο.

Όλη του η περηφάνια: η ελληνική σημαία που κυματίζει μπροστά από τη σκηνή σε κάθε παράσταση!

Πλέον, ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος κάνει τη ζωή που ονειρεύτηκε, διεκδικώντας τη χρηματική αμοιβή που του αξίζει.

Το πιο βασικό όμως είναι ότι έχει μάθει να σέβεται το μοναδικό του επαγγελματικό εργαλείο, το σώμα του, ακούγοντάς το και πειθαρχώντας στις ανάγκες του.

Μπορεί με το Cirque du Soleil να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να βρίσκεται στην κορυφή, ωστόσο δεν ξεχνά την Ελλάδα, και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής του, την Πάτρα.

Μεγάλη του επιθυμία είναι να παρουσιάσει τη δουλειά του στο Ρωμαϊκό θέατρο της Πάτρας. Τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του περιλαμβάνουν τη δημιουργία της πρώτης σχολής Τσίρκο στην Ελλάδα.

reasonstobelieve.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook