Στις αρχές Ιουλίου ξεκινάει η διάθεση της νέας Skoda Octavia στην ελληνική αγορά. Το σημαντικότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB του Volkswagen Group και συνεχίζει την παράδοση των τεράστιων χώρων για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ 590 λίτρων), της προσεγμένης ποιότητας και των δυνατών κινητήρων TSI βενζίνης και TDI πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα στην ελληνική αγορά θα περιλαμβάνει τα εξής μοτέρ:

1.2 TSI με 105 ίππους
1.4 TSI με 140 ίππους
1.8 TSI με 180 ίππους
1.6 TDI με 105 ίππους
2.0 TDI με 150 ίππους

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το πακέτο Green tec που περιλαμβάνει το σύστημα Αυτόματου Σβησίματος/Επανεκκίνησης Κινητήρα (Start/Stop) και το σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας κατά την Πέδηση (Energy Recuperation System).

Επίσης, διαθέσιμο για όλους ανεξαιρέτως τους κινητήρες είναι και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Για το άμεσο μέλλον έχει προγραμματιστεί η κορυφαία Octavia RS με 220 ίππους, το 1.6 TDI Greenline με 110 ίππους, μέση κατανάλωση 3,4 lt/100 km και εκπομπές CO2 89 g/km, καθώς και μια έκδοση φυσικού αερίου (CNG).

Τεχνολογικά, η νέα Octavia διαθέτει πληθώρα στοιχείων που φροντίζουν για την άνεση και την ασφάλεια, όπως τα:

– Νέα γενιά συστημάτων infotainment (συστημάτων ήχου, πλοήγησης και πολυμέσων) με οθόνες αφής και αισθητήρες εγγύτητας για αυξημένη λειτουργικότητα. Νέο είναι και το σύστημα ήχου CANTON που υπόσχεται καθαρή ακουστική απόλαυση μέσα από τα δέκα (10) ηχεία της καμπίνας.
– Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Φώτων (Intelligent Light Assistant) που αλλάζει άμεσα ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τη μεγάλη σκάλα των φώτων αυτόματα.
– Σύστημα Αυτόματης Σταθμευσης (Automatic Parking Assistant) που κάνει το παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα της Octavia ευκολότερο.
– Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), που λειτουργεί ως μέρος του πακέτου «Traveller Assistant».
– Σύστημα Επιλογής Οδηγικού Προφίλ (Driving Mode Selection) που επιτρέπει στους οδηγούς να ρυθμίσουν συγκεκριμένους τομείς οδήγησης του οχήματος (όπως τον κινητήρα, την ευαισθησία του γκαζιού, το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων κ.α) μέσω ειδικού μπουτόν.
– Σύστημα Kessy (Keyless-Entry-Start & Exit SΥstem) για είσοδο και έξοδο στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί.
– Σύστημα Ελέγχου της Ευστάθειας (ESP).
– Αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς εμπρός και πίσω, οροφής εμπρός-πίσω και γονάτων οδηγού.
– Αυτόματα Προσαρμοζόμενο Ρυθμιστή Ταχύτητας (Adaptive Cruise Assistant), ο οποίος διατηρεί αυτόματα προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
– Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Lane Assistant), το οποίο διατηρεί την Octavia στην σωστή λωρίδα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
– Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision Brake) που σε συνδυασμό με το Σύστημα
– Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assistant) εξασφαλίζει την προστασία των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος.
– Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Activity Assistant) που παρατηρεί την συμπεριφορά του οδηγού ανιχνεύοντας σημάδια κούρασης τον ενημερώνει αναλόγως.
– Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι η ηλεκτρική, διάφανη πανοραμική συρόμενη / ανακλινόμενη ηλιοροφή.

Θυμίζουμε, τέλος, πως η νέα Skoda Octavia έχει ήδη δοκιμαστεί στα crash test του Euro NCAP, παίρνοντας τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστεριών.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

gocar.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook