Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στα Δικαστήρια Χανίων, όπου αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη τριών πολιτών οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην διάρκεια διαδήλωσης στα Χανιά την 25η Μαρτίου 2012.

Παράλληλα ο σύλλογος φοιτητών διοργανώνει σύσκεψη αύριο Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για τον συντονισμό των αντιδράσεων.

Αναλυτικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

\” Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 δικάζονται στα Χανιά οι τρεις αγωνιστές (ένας καθηγητής της Β’ βάθμιας, ένας μεταπτυχιακός κι ένας προπτυχιακός φοιτητής) που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πολιτικής διαδήλωσης στις 25 Μαρτίου του 2012 με εντελώς ψευδείς κατηγορίες.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ενόσω σύλλογοι και φορείς της πόλεις διαδήλωναν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των νέων μέτρων κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, εκτελώντας τον καθιερωμένο τους ρόλο, συντεταγμένα και απρόκλητα επιτέθηκαν σε αυτόν τον κόσμο με γκλομπς και δακρυγόνα, αδιαφορώντας ακόμη και για γονείς και παιδιά.

Η καταδίκη των τριών αγωνιστών αποδεικνύει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στη νεολαία και σε όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση. Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η επιστράτευση δεκάδων απεργών σε διάφορους κλάδους, η ποινικοποίηση φοιτητών που διεκδικούν ένα άλλο πανεπιστήμιο και η γενικότερη καταστολή που δέχεται όποιος σηκώνει κεφάλι, επισφραγίζουν την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται με αυταρχικό τρόπο. Αυτό γίνεται ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, να μπορούν να τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, χωρίς, ταυτόχρονα, να τον βρίσκουν ως εμπόδιο, τη στιγμή που δεν μπορούν να τον έχουν με το μέρος τους.

Οφείλουμε νακαταγγείλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ, την αναίτια σύλληψη των τριών αγωνιστών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε επίσης ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Όλοι εμείς, οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση του κράτους στον αγωνιζόμενο λαό και συνολικά στο παρόν σύστημα εκμετάλλευσης.

Καλούμε σε σύσκεψη όλους τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 στο Εργατικό Κέντρο στις 6.00 μ.μ., ώστε να οργανώσουμε τη δράση μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τους αγωνιστές και να καταδικάσει την αυταρχική πολιτική που ποινικοποιεί αυτούς και δεκάδες ακόμη και να συγκεντρωθεί στην πλατεία Δικαστηρίων την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013, στις 9.00 π.μ..\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook