Έλληνες πουλάνε τις οικίες τους σε Ιταλούς, Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς Ρώσους και Άραβες!

Έχουν εμφανιστεί στην ελληνική αγορά όφ σορ εταιρείες, που αγοράζουν σπίτια για λογαριασμό ξένων και μάλιστα στο 1/3 της αξίας. Δίνουν όμως μετρητά.

Ήδη, η τροχιά των τιμών είναι πτωτική, με τα ποσοστά να φτάνουν έως και 15% σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων ακριβά νησιά και παραθεριστικά κέντρα. Για παράδειγμα μεγάλη πτώση καταγράφεται στη Μύκονο που μέσα στην τριετία στην ανέρχεται στο 30%.

Πλέον η μέση τιμή στη Μύκονο διαμορφώνεται στα 3.500 ευρώ έναντι 5.000 το 2009, σύμφωνα με τον πρόεδρο των μεσιτών Αττικής Γ. Ρεβύθη, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζει η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, και άλλα τουριστικά μέρη της χώρας, προκαλώντας αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από Ιταλούς, Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς και Αραβες.

«Πράγματι, η κρίση στην Ελλάδα λόγω της πτώσης των τιμών εμφανίζει ευκαιρίες», σημειώνει σε άρθρο της για την εγχώρια κτηματαγορά η ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera», φέρνοντας ως παράδειγμα μικρά νησιά σαν τη Αντίπαρο, όπου η βουτιά των τιμών έχει φτάσει στο 48% έναντι του 2008.

newsbomb.gr