Εφοριακοί- «μαϊμού» εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κορίνθου, τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου Έλληνα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο συνεργούς του.

Ειδικότερα, ο 36χρονος μαζί με τουλάχιστον δύο άτομα, αφού προσέγγιζαν τις ηλικιωμένες, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, τις έπειθαν να τους παραδίδουν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας αυτής, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο φέτος, στην Κόρινθο και τον Άσσο Κορινθίας, είχαν εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες αποκομίζοντας περισσότερα από 10.000 ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

newspost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ