Την μη εκποίηση του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε απο το ΤΑΙΠΕΔ και την απόδοσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητά σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Πλατανιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής :

"H δικομματική – πλέον - κυβέρνηση, δια του ΤΑΙΠΕΔ έδειξε τις προθέσεις της και για το «αεροδρόμιο του Μάλεμε». Έβαλε μπροστά τη διαδικασία της εκποίησης και του ξεπουλήματός του ιστορικότερου χώρου της περιοχής μας, προκειμένου να πληρωθούν τόκοι των δανειστών τοκογλύφων.

Η κυβέρνηση, προκλητικά και επιδεικτικά διαγράφει τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής. Ενός τόπου ποτισμένου με το αίμα και τον ιδρώτα όχι μόνο των Κρητικών αλλά και των συμμάχων. Ενός δημόσιου χώρου περιβαλλοντικά προστατευόμενου και αναγνωρισμένου ως χώρου πρασίνου με κοινόχρηστες πολιτιστικές και αθλητικές λειτουργίες.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση ξεπουλήματος του Μάλεμε και καλούμε σε αγώνα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις τοπικές κοινότητες και τους κατοίκους του Πλατανιά, ώστε να προστατεύσομε την ιστορική μνήμη του τόπου μας, να προστατεύσομε το δημόσιο (κοινόχρηστο) χαρακτήρα του πρώην αεροδρομίου Μάλεμε. Όλοι μαζί πρέπει να αντιτάξουμε σθεναρά αντίσταση ώστε να μην περάσουν αυτά τα σχέδια. Πριν είναι αργά.

Ζητούμε την ανάκληση της αναφερόμενης απόφασης και την απόδοση του συνόλου της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Μάλεμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου αυτή να διαφυλαχτεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας της περιοχής"

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε όταν ο Δήμαρχος Πλατανιά έλαβε έγγραφο απο το ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο του γνωστοποιείτο πως το αεροδρόμιο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και "οδεύει" προς "αξιοποίηση".

Να σημειωθεί πάντως, πως μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο - το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και η εκμετάλλευση τμήματός του είχε παραχωρηθεί στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας - δεν καταγράφεται στο "χαρτοφυλάκιο" του ΤΑΙΠΕΔ.