«Χέρι» στη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της έβαζε μια Γερμανίδα, η οποία είχε την ευκαιρία να… γνωρίσει από κοντά τα ελληνικά δικαστήρια.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Κρήτη και είναι ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει για χρόνια το «πάρτι» εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Η Γερμανίδα υπήκοος σύμφωνα με το \”Έθνος της Κυριακής\”, εισέπραττε τα χρήματα συνταξιούχου του ΙΚΑ που είχε πεθάνει.

Η συνταξιούχος πέθανε το 2006, ωστόσο τα χρήματα της σύνταξης εισπράττονταν περίπου για μία τετραετία μετά τον θάνατό της.

Από την έρευνα που έγινε αποκαλύφθηκε πως η Γερμανίδα ήταν συνδικαιoύχος του λογαριασμού της πεθεράς της και συνέχισε και μετά τον θάνατό της να εισπράττει τη σύνταξη.

Το συνολικό ποσό που το ταμείο… αναζήτησε έφτασε τα 25.506 ευρώ.

Από τη δέσμευση του λογαριασμού στην τράπεζα βρέθηκαν 22.316 ευρώ, ενώ τελικά ρυθμίστηκε και το υπόλοιπο ποσό εντόκως.

Η μηνυτήρια αναφορά υπεβλήθη στις 10 Αυγούστου και πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που επιβάλλει 6μηνη ποινή φυλάκισης.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διακοπεί 5.500 συντάξεις στο ΙΚΑ χωρίς στο μεταξύ να έχουν εμφανιστεί οι «δικαιούχοι» για να διεκδικήσουν την εκ νέου καταβολή των χρημάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διαδοχικές αποκαλύψεις για τη δράση επιτηδείων που λυμαίνονταν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook