Στις 7 το πρωί κατάπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο Splendour of the seas, μεταφέροντας σχεδόν 2.000 επισκέπτες. Προερχόμενο από την Κέρκυρα, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά και ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με επιχειρηματίες και άλλους φορείς είχε ετοιμάσει την υποδοχή με πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα και μουσική με χορούς.

Όπως συνέβη και με τις δύο προηγούμενες αφίξεις, περίπου το 30% των επισκεπτών επιβιβάστηκαν σε πούλμαν για προγραμματισμένες εκδρομές σε περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου και οι υπόλοιποι, σιγά-σιγά, κατέβαιναν από το πλοίο και αφού προμηθεύοντο ενημερωτικό υλικό από το τουριστικό περίπτερο του δήμου, στην συνέχεια με τα αστικά λεωφορεία ή με τα ταξί , ενώ δεν έλειπαν και οι επισκέπτες που – εν πλω – είχαν κλείσει ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Το Splendour of the Seas αναχωρεί στις 6 το απόγευμα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Η επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 29 Απριλίου, με δύο πλοία που θα έρθουν ταυτόχρονα τις 7 το πρωί.

Πρόκειται και πάλι για το Splendour of the Seas καθώς και για το κρουαζιερόπλοιο Azamara Journey που θα έρθει για πρώτη φορά.

Ικανοποίηση από τις πρώτες επισκέψεις

Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις από τις επισκέψεις των κρουαζιερόπλοιων είναι ιδιαίτερα θετικές , όπως δήλωσαν στο Flashnews.gr , τόσο ο ναυτιλιακός πράκτορας που ήταν και ο βασικός συντελεστής της επιλογής – για πρώτη φορά – των Χανίων ως σταθμού κρουαζιερών, όσο και εκπρόσωποι επαγγελματιών που εξυπηρετούν τους συγκεκριμένους επισκέπτες.

Αντώνης Τσαγκαράκης , ναυτιλιακός πράκτορας

«Οι πρώτες αφίξεις πήγαν πολύ καλά, από τις πληροφορίες που έχουμε και από την εταιρεία αλλά και από τους επιβάτες που επιστρέφουν από τα Χανιά. Τα όποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν και πιθανόν να παρουσιαστούν πιστεύω ότι τα λύνουμε. Ο δήμος Χανίων έχει μπει ενεργά σε αυτή την υπόθεση και μπράβο στον κ.Σκουλάκη. Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά.»

Σταύρος Μαρινάκης , πρόεδρος συλλόγου καταστηματαρχών Ενετικού λιμένα Χανίων

« Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο για τα Χανιά τέτοιας μεγάλης έκτασης επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων. Υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα στην αγορά και οικονομική. Βέβαια είναι μοιρασμένη, σε άλλα μαγαζιά περισσότερη και σε άλλα λιγότερη. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στο ύψος μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τους επισκέπτες κρουαζιέρας».

Ηλίας Καραπατάκης , πρόεδρος συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Χανίων

«Σαν ξεκίνημα εμείς πήγαμε καλά. Το 50% των κουρσών από την Σούδα πήγαν Χανιά, τα υπόλοιπα πήγαν εκδρομές, Ακρωτήρι, Αποκόρωνα, Κολυμπάρι και αλλού. Είμαστε ικανοποιημένοι και παρά του ότι δεν γνωρίζαμε το αντικείμενο, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μας, βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και θέλουμε να την κρατήσουμε».

Αντώνης Χατζηδάκης, πρόεδρος αστικού ΚΤΕΛ Χανίων

« Καλά πήγαν όλα. Μεταφέρουμε τον κόσμο στα Χανιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έχουν ληφθεί μέτρα και οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Οι επισκέπτες κόβουν εισιτήρια και συνήθως και για την επιστροφή».

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook