Ο πολιτισμός της Κρήτης στη διεθνή διοργάνωση "Psiloritis Race" (www.psiloritisrace.com).

Ο "Αγώνας του Ψηλορείτη" διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι τον Ιούνιο και περιλαμβάνει διάφορες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων για μικρούς και μεγάλους.

Κυριότερη διαδρομή αυτή των 35 χιλιομέτρων από το οροπέδιο της Νίδας έως τους Κουρούτες Αμαρίου Ρεθύμνου με υψομετρικές διαφορές ανάβασης και κατάβασης που φτάνουν τα 2000 μέτρα.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν καταξιωμένοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων από ολόκληρη την Κρήτη, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο που κάθε χρόνο δίνουν ραντεβού στη σκιά του κορυφαίου και μυθικού βουνού της μεγαλονήσου με στόχο να κατακτήσουν την κορυφή του σε ένα από τους δυσκολότερους αγώνες του είδους.

Τη διοργάνωση στηρίζουν σημαντικοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, έμπρακτο δείγμα της αναγνώρισης που έχει λάβει στα τέσσερα χρόνια ύπαρξής της.

Το διεθνές περιοδικό "RunnersWorld" έχει κάνει πολυσέλιδο αφιέρωμα στον "Αγώνα του Ψηλορείτη" και στη συμμετοχή του Ομίλου "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ" (www.Aetogiannis.gr) σε αυτόν, ο οποίος για άλλη μια χρονιά κλήθηκε να παρουσιάσει τη διοργάνωση..

Η αποστολή του Ομίλου έγινε δεκτή με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα στο φιλόξενο Δήμο Αμαρίου από τον Δήμαρχο κ. Στέφανο Σημαντήρα, τον Πρόεδρο της διοργάνωσης κ. Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, τους αθλητές και τους παρευρισκόμενους συντελεστές, εθελοντές και θεατές.

Η χορευτική ομάδα παραστάσεων του Ομίλου ανταπέδωσε το θερμό καλωσόρισμα με ένα σύνθετο χορευτικό πρόγραμμα με έντονο το στοιχείο της επαρχίας Αμαρίου, κάτω από τον καυτό ήλιο του Ψηλορείτη με την λύρα του Δημήτρη Πηγουνάκη.

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό γεύμα από τους φιλότιμους οικοδεσπότες των Κουρουτών και στη συνέχεια αυθόρμητη καντάδα στα σπίτια που γέμισαν από ανθρώπους της μουσικής, του χορού και της παράδοσης.