Υλικά

• 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια (για κατσαρόλα)
• 150 ml. πετιμέζι
• 150 γρ. κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα
• 100 ml. ελαιόλαδο
• 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 20gr θυμάρι
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• λίγο νερό (ίσα να σκεπάσει το κρέας)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το μοσχάρι μέχρι να θωρακιστεί απ’όλες τις πλευρές περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και συνεχίζουμε για αλλα 3 λεπτά το σωτάρισμα.

Σβήνουμε με το πετιμέζι. Στη συνέχεια βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Σε εκείνο το σημείο προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20 λεπτά της ώρας μέχρι να δέσει η σάλτσα.