Οι έριδες που προκλήθηκαν από το αιφνίδιο, αναγγελθέν το δειλινό της 11ης Ιουνίου 2013 κλείσιμο της ΕΡΤ, προβάλλουν ανάγλυφη την ανάγκη τροφοδοσίας ενός σύγχρονου Μινώταυρου με συγκεκριμένο διαιτολόγιο.

Μέχρι τέλος Ιουνίου πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο 2.000 εργαζόμενοι και μέχρι το 2014 άλλοι 13.000 εργαζόμενοι.

Έπρεπε λοιπόν να βρεθούν κατεπειγόντως 2.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου για να σταλούν στον Μινώταυρο για τροφή. Επειδή δεν προτάθηκαν εγκαίρως αυτοί που θα εστέλλοντο στον Μινώταυρο για τροφή και για να προληφθεί το ξέσπασμα της οργής του πεινασμένου θηρίου, προκρίθηκε μία ομαδική ανθρωποθυσία.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ εξασφαλίζει αρκετή τροφή –περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους- έτσι ώστε ο Μινώταυρος να χορτάσει και να ηρεμήσει για κάποιους μήνες, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη δόση!

Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι, εάν το θηρίο παρέμενε νηστικό και ξέσπαγε η φοβερή οργή του, θα ζούσαμε μία απτή, ορατή και πολύ αισθητή συνέπεια. Την μή καταβολή της αναμενόμενης δόσης με μία συγχορδία τιμωριτικών μέτρων.

Ο σύγχρονος Μινώταυρος δεν αστειεύεται!

Γι’ αυτό άρχισαν οι διαπληκτισμοί. Τις πταίει;

Πταίει ο κ. Μανιτάκης, διότι δεν εμερίμνησε για την έγκαιρη κατάρτιση του καταλόγου των 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου, που έπρεπε ούτως ή άλλως να σταλούν στον Μινώταυρο για τροφή.

Ο κ. Μανιτάκης αφήνει να εννοηθεί ότι πταίουν τα υπουργεία, που δεν του έστειλαν κατάλογο υπαλλήλων υποψηφίων για τροφή του Μινώταυρου.

Αντιτείνεται η άποψη ότι ο κ. Μανιτάκης θα έπρεπε να μεριμνήσει ώστε, τουλάχιστον οι «επίορκοι και κοπανατζήδες» να σταλούν στον Μινώταυρο.

Επειδή ούτε αυτό συνέβη, κατέστη αναπόφευκτη η ομαδική ανθρωποθυσία του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Ενδιαφέρουσα είναι η παράθεση κάποιων γεγονότων, δυστυχώς όχι από την αρχαία μυθολογία, αλλά από την ευρωπαϊκή πολιτική επικαιρότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από την ομαδική ανθρωποθυσία της ΕΡΤ. Δήλωσε ότι δεν υπέδειξε εκείνη το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ότι ήταν επιλογή της κυβερνήσεως.

Να προσέξουμε το εξής: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποδοκιμάζει» το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αλλά δεν εκφράζει την λύπη της , ούτε «αποδοκιμάζει » το γεγονός ότι , περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι ρίχνονται ως απορρίμματα στον κάδο της ανεργίας!

Είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτιμούσε ένα ποτ πουρί (pot-pourri) δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή ένα σύνολο εργαζομένων σε διάφορους κλάδους του Δημοσίου, ώστε στον Μινώταυρο να σταλεί ένα φαγητό από σάρκες υπαλλήλων διαφόρων κλάδων του Δημοσίου.

Έτσι το φαγητό θα είναι πιο εύγευστο, καθότι θα είναι ποικιλόμορφο και δεν θα είναι μονολιθικό (μόνο από την ΕΡΤ)!

Ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς δήλωσε ότι είναι ακατανόητο σε μία δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση να κλείνει την κρατική ραδιοτηλεόραση και γι’ αυτό να κατηγορεί την Ε.Ε.

Ο κ. Γιοχάνες Χαν, ο Αυστριακός Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., δήλωσε ότι η Τρόϊκα δεν ζήτησε το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Πρόσθεσε όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις θέσεις στον δημόσιο τομέα και είναι θέμα του ελληνικού κράτους σε ποιους τομείς θα γίνει αυτό.

Η εκπρόσωπος του δήλωσε και εκείνη ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι γεγονός «φυσικά απαράδεκτο».

Ο γνωστός μας κ. Όλι Ρεν, ο Φιλανδός Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να εστιάσει στην εφαρμογή όσων ζητούν οι πιστωτές της» και ζήτησε «πολιτική υπευθυνότητα».

Είναι πολύ σημαντικό «η χώρα να εστιάσει όλη της την ενέργεια στην εφαρμογή του προγράμματος» πρόσθεσε ο κ. Όλι Ρεν.

Με αφορμή τις συζητήσεις που προκλήθηκαν από την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. από την κυβέρνηση, ο κ. Όλι Ρεν απηύθηνε έκκληση στους Έλληνες να μην ασχολούνται «με την παραπολιτική, αλλά με την πολιτική».

Παρατηρούμε ότι όλοι αποτάσσονται τον Σατανά (το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης), ΟΧΙ όμως και τον Μινώταυρο (αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ρίχνονται βορά στο πεινασμένο θηρίο της ανεργίας και της πτωχοποίησης).

Η σταθερή συνισταμένη όλων αυτών των δηλώσεων είναι ότι το χρονοδιάγραμμα συρρικνώσεως του Δημοσίου, δηλαδή ο προβλεπόμενος ρυθμός απολύσεων εργαζομένων στο Δημόσιο πρέπει να ακολουθηθεί.

Με άλλα λόγια, η προγραμματισθείσα από τα Μνημόνια δοσολογία τροφής του Μινώταυρου πρέπει να τηρηθεί με σχολαστικότητα.

Ο Μινώταυρος είναι αυτός καθεαυτός ο μηχανισμός του προγράμματος, στο οποίο ο κ. Όλι Ρεν μας καλεί να εστιάσουμε με «πολιτική υπευθυνότητα» και με «όλη μας την ενέργεια».

Διά ταύτα, ο Μινώταυρος πρέπει να τρέφεται σύμφωνα με το καταρτισθέν διαιτολόγιό του!

Ο Μινώταυρος της αρχαιότητας ήταν εγκρατής! Χόρταινε μόνο με επτά αγόρια και επτά κορίτσια από την Αθήνα τον χρόνο.

\"\"
Ο σύγχρονος Μινώταυρος είναι ένα αδηφάγο τέρας, που «τρώγοντας του’ ρχεται η όρεξη»!

Το διαιτολόγιο του περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στα Μνημόνια. Το τελευταίο εξ’ αυτών, που προβλέπει ρητά την δυνατότητα «αναπροσαρμογής» των ληπτέων μέτρων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεως της δοσολογίας τροφής του σύγχρονου Μινώταυρου.

Ο Μινώταυρος της αρχαιότητας, καρπός του ολέθριου ερωτικού πάθους της Πασιφάης, θυγατέρας του Ήλιου και της Περσηίδας, για ένα θεϊκό ταύρο, ετρέφετο με ανθρώπινη σάρκα, αλλά ήταν έγκλειστος στον Λαβύρινθο.

Ο σύγχρονος Μινώταυρος είναι καρπός της συνευρέσεως της Ευρώπης με το Ευρώ, δηλαδή το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η πράξη νομιμοποιήσεως αυτής της συνευρέσεως καθώς και του καρπού αυτής είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) και ειδικώτερα οι διατάξεις αυτής περί Οικονομικής και Νομισματικής Ενώσεως (ΟΝΕ).

Αυτό το σύγχρονο θηρίο είναι κατ’ εξοχήν σαρκοφάγο και δεν είναι έγκλειστο σε κάποια φυλακή ή έστω σε κάποιο περιφραγμένο χώρο για άγρια θηρία. Όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερο στην Ευρωζώνη, αλλά κατέχει δεσπόζουσα θέση εντός αυτής.

Το «πάθος»-όχι ερωτικό- που οδήγησε στην σύλληψη, κυοφορία και γέννηση του σύγχρονου αδηφάγου Μινώταυρου είναι η προσκόλληση στην προτεσταντική, και ιδιαίτερα στην λουθηρανική διδασκαλία για την σπουδαιότητα της αποταμιεύσεως (Sparen) διά της συσσωρεύσεως των κερδών και της αποφυγής της σπατάλης. Με άλλα λόγια, λιτότης.

Είναι η πολιτική από την οποία διαπνέεται η κυρία Μέρκελ και οι ομοφρονούντες μετ’ αυτής.

Το ερωτικό πάθος της Πασιφάης για τον θεϊκό ταύρο υπήρξε ολέθριο και για την ίδια και για τα παιδιά της.

Μήπως αυτή η πεισματική προσκόλληση στην πολιτική λιτότητας αποβεί μοιραία για την Ευρωζώνη;

Η αείμνηστη Μάργκαρετ Θάτσερ, γνωστή για την σκληρή νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της, «προέβλεψε» ότι το Ευρώ θα είναι η καταστροφή της (τότε) Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Ε.Κ.), σήμερα Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε).

Οι εκτιμήσεις και προβλέψεις των Άγγλων πολιτικών είναι πάντοτε εύστοχες.

Μήπως επαληθευθεί αυτή η πρόβλεψη της αείμνηστης Μάγκι;

\"\"

Θα εμφανισθεί ο ηρωϊκός Θησέας , που θα μας γλυτώσει από τον αδηφάγο Μινώταυρο της εποχής μας;

Του Δρ. Βύρωνα Ματαράγκα
Διεθνολόγου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook