Τα επεισόδια βίας συγκλονίζουν σχεδόν καθημερινά το Ιράκ, αφού μόνο σήμερα το πρωι έγιναν δυο επιθέσεις η μία βόρεια και η άλλη νότια της Βαγδάτης.

Στην πρώτη περίπτωση τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν, σε πόλη βόρεια της Βαγδάτης, στο Ιράκ, όταν δύο άνθρωποι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μέσα σε σκηνή στην οποία γινόταν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η διπλή αυτή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην Τουζ Χουρμάτου, η οποία βρίσκεται 175 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, όπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την συνέχιση της έλλειψης ασφάλειας στην πόλη αυτή στην οποία κατοικούν διάφορες εθνότητες, σύμφωνα με τον Τάλεμπ αλ Μπαγιάτι, ο οποίος ασκεί προσωρινά καθήκοντα δημάρχου.

Μεταξύ των νεκρών στην πόλη αυτή βρίσκονται ένας πρώην αναπληρωτής του κυβερνήτη και οι δύο γιοι του, όπως και ένας πρώην επαρχιακός σύμβουλος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι διαδηλωτές ήταν Τουρκμένοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αποτυχία της κυβέρνησης να τους προστατεύσει.

Την ίδια ώρα νότια της Βαγδάτης 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας η οποία είχε τοποθετηθεί πάνω σε ένα μικρό λεωφορείο την ώρα που περνούσαν σιίτες προσκυνητές οι οποίοι μετέβαιναν στην ιερή πόλη Κερμπάλα, σύμφωνα με μια αστυνομική και μια ιατρική πηγή.

Χθες 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από μία σειρά από επιθέσεις, εκ των οποίων οι 10 πραγματοποιήθηκαν με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά, σε συνοικίες της Βαγδάτης στις οποίες η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σιίτες.

protothema.gr