Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ “Matala Beach Festival” που διοργανώνει ο Δήμος Φαιστού στα Μάταλα. Ένα φεστιβάλ το οποίο παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου όπου είχαν κατακλύσει την παραλία αλλά και τον οικισμό των Ματάλων για 4 ημέρες.

Καταλυτική ήταν η προσφορά του τμήματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου βρίσκονταν εκεί επί 24 ώρου βάσεως για την άρτια υγειονομική και διασωστική κάλυψη των εκδηλώσεων και την διαχείριση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος κληθεί να αντιμετωπίσει.

Οργάνωση

Με Κέντρο Επιχειρήσεων και Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, με άρτιο πρωτοβοηθητικό και διασωστικό εξοπλισμό, σε κεντρικό σημείο των Ματάλων, κιόσκι στην παραλία στον χώρο των συναυλιών, μόνιμη παρουσία στην πλατεία του οικισμού και συνεχείς περιπόλους σε όλη την περιοχή των Ματάλων, πάνω από 70 Εθελοντές Σαμαρείτες κάθε μέρα και για 24 ώρες το 24ωρο έδιναν το παρόν για την υγειονομική κάλυψη του Φεστιβάλ. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία με VHF και το όχημα του σώματος του Ε.Ε.Σ. Μοιρών σε ετοιμότητα.

Πάνω από 300 περιστατικά

Το τμήμα των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Μοιρών με τη σημαντική συνδρομή εθελοντών από τα τμήματα του Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας και από το κλιμάκιο Αμαρίου διαχειρίστηκε πάνω από 300 περιστατικά και τις 4 ημέρες του Φεστιβάλ. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά χάρη στην εκπαίδευση και την εμπειρία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Τα έκτακτα περιστατικά αφορούσαν πάσης φύσεως τραυματισμούς, μέθη, περιστατικά αδιαθεσίας, αλλεργίες, εγκαύματα ηλίου, κ.α., μερικά εκ των οποίων έχριζαν άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο.

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8x8 στο Τυμπάκι

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται με επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8x8 στο Τυμπάκι που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Τυμπακίου. Έπειτα από κάλεσμα του Α.Ο.Τ., τέσσερις Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών βρίσκονται σε κάθε αγώνα για να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη σε αυτό το αθλητικό γεγονός. Οι αγώνες θα συνεχιστούν στο καλτσέτο έως ότου ολοκληρωθεί και η 9η αγωνιστική την Παρασκευή 05 Ιουλίου.